"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

Επιστολή, του Κελάδη Αναστάσιου.

Ξεκίνησε από triglianos - admin foroum, 06 Φεβρουαρίου 2018, 04:01:41 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

triglianos - admin foroum

triglianos - admin foroum

Αγαπητοί Τριγλιανοί και Τριγλιανές, Ραφηνιώτες και Ραφηνιώτισσες,
Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά.
Με αυτή μας την επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εγκάρδια  για την στήριξη και βοήθεια του Συλλόγου που μας έδωσε απλόχερα σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή της οικογένειά μας.
Η ανθρωπιά και η αγάπη είναι δύο αρετές που σπανίζουν στις μέρες μας με μεγάλη εξαίρεση τον Σύλλογο Τριγλιανών που αποδεικνύει ότι είναι αληθινός και υποστηρίζει τις αξίες και τα πιστεύω αυτού του τόπου. Ένα πράγμα που λείπει από όλες τις κοινωνίες παγκοσμίως και γι 'αυτό έχουμε οδηγηθεί στην σημερινή κατάσταση καθώς μόνο τα υλικά αγαθά και τα χρήματα έχουν αξία σήμερα. Όχι η ανθρωπιά και όχι οι αξίες και το ήθος.
Με αυτή εδώ την αφορμή, θα θέλαμε να πούμε και δύο λόγια για τις αξίες και τα πιστεύω που μας άφησε πίσω ο πατέρας μας μιας και ήταν και αυτός ένας Τριγλιανός. 'Ένας άνθρωπος που αγαπούσε τους συνανθρώπους του, πάντα πρόσχαρος και πρόθυμος να βοηθήσει ακόμα και ας μην μπορούσε. Πάντα με το χαμόγελο. Μια μορφή την οποία την έχει ανάγκη κάθε πολιτεία για να μπορεί να ζει αρμονικά και να προοδεύει. Ένας πολύ βασικός κανόνας που μας έμαθε και ο οποίος είναι είδος προς εξαφάνιση πια είναι ο αλληλοσεβασμός. Να σεβόμαστε αυτό που κάνουμε, να σεβόμαστε τον Θεό αλλά πάνω από να σεβόμαστε την ελευθερία και τα θέλω του άλλου. Ο συνάνθρωπος είναι αυτός που θα είναι αύριο δίπλα σου και στη χαρά και στη λύπη, στη δύσκολη στιγμή να σε βοηθήσει έτσι ώστε να συμπορεύεστε αρμονικά μέσα σε μια κοινωνία. Επόμενο και πολύ βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα αν θέλεις να πας μπροστά στην ζωή σου είναι η ειλικρίνεια και η διαφάνεια. Με το να είσαι ειλικρινής πετυχαίνεις το να είσαι ο εαυτός σου και όχι κάτι ψεύτικο για να ξεγελάσεις τους συναδέρφους σου, να εξαπατήσεις τον γείτονά σου , να κλέψει την κοινωνία σου για να πετύχεις του στόχους σου. Διαφάνεια σε ότι και να κάνεις έτσι ώστε να δείχνεις σε όλους τις προθέσεις σου, τα θέλω σου και πως είσαι αυθεντικός. Επόμενο είναι το ήθος και να είσαι πάντα δίκαιος απέναντι στους άλλους όσο λάθος και αν είναι αυτοί. Με το να φθείρεις τον εαυτό σου και την προσωπικότητα σου για να γίνεις απλά πιο πλούσιος, εκμεταλλευόμενος τους συνανθρώπους αντί να είσαι ηθικός και να αρκείσαι σε αυτό που σου αξίζει και όχι να θέλεις παραπάνω για να γίνεις πλουσιότερος από τον γείτονά σου. Ένα ακόμα πολύ βασικό στοιχείο είναι η μη άσκηση βίας καθώς η βία δεν είναι μέσω επικοινωνίας ούτε η λύση για να επιλυθούν τα προβλήματα σου καθώς ο λόγος είναι το πιο ισχυρό μέσω του ανθρώπου σε αυτό τον πλανήτη.

Ο Νικόλας Κελάδης ήταν ένας άνθρωπος που προσπαθούσε πάντα να κάνει το καλύτερο για τα παιδιά του, την οικογένεια του, τους φίλους του και του συμπολίτες του. Ήταν ένας άνθρωπος που δε του άρεσαν οι διαπληκτισμοί και χρησιμοποιούσε πάντα το χιούμορ σαν δούρειο ίππο για να μπορέσει να λύσει τα προβλήματα και να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά του. Όσο άσχημα και αν ήρθαν τα πράγματα στην ζωή του πάντα προσπαθούσε για το καλύτερο. Στην ζωή του βρέθηκε 3 φορές να δει να γκρεμίζεται ότι είχε χτίσει αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω και κατάφερνε και σηκωνόταν στα πόδια του με αξιοπρέπεια και ήθος. Η ζωή ενός ανθρώπου πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για τους άλλους και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά καθώς μέσα από αυτήν μπορούμε να μάθουμε τα σωστά και να αποφύγουμε τα λάθη. Η ιστορία πρέπει πάντα να μας εκπαιδεύει και να μας κάνει καλύτερους γι' αυτό και η ιστορία ενός ανθρώπου καθώς και ενός τόπου μόνο καλό μπορεί να σου κάνει στην ζωή σου. Γι' αυτό και εμείς πρέπει να κρατήσουμε και να μάθουμε από τα καλά στοιχεία του πατέρα μας και αν αποφύγουμε τα λάθη του. Έτσι μόνο θα σεβαστούμε την ζωή του και θα αποδείξουμε πως η ζωή του είχε νόημα και αξία.
Η ζωή συνεχίζεται όπως πρέπει και εμείς. Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω, όποτε το μόνο που μας μένει είναι να κοιτάμε μπροστά. Οπότε συνεχίζουμε πια μόνο με τον βράχο της οικογένειας μας, την μητέρα μας, που είναι πάντα δίπλα μας να μας στηρίζει και να μας βοηθά.

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου να έχουν υγεία και να ζουν αρμονικά και ευτυχισμένα με τις οικογένειες τους. Η ζωή πάντα θα έχει δοκιμασίες στις οποίες θα πρέπει να βγαίνουμε νικητές και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να είμαστε υγιής, θετικοί και γεμάτη ενέργεια.

Εκ μέρους της μητέρας μας και ημών,

Αναστάσιος και Ανδρέας Κελάδης
Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσουμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστούμε, αναπτύσοντας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.