"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗ Ν.ΤΡΙΓΛΙΑ

Ξεκίνησε από Βασίλης Σακελλαρίδης, 28 Μαΐου 2022, 12:50:41 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Βασίλης Σακελλαρίδης

Βασίλης Σακελλαρίδης

Την Παρασκευή 27η Μαϊου 2022 έλαβε χώρα στη Ν. Τρίγλια η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου.
Η υποδοχή του Πατριάρχη έγινε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Ν. Τρίγλιας. Ο δήμαρχος κ. Καρράς αφού εξήρε την προσωπικότητα του ιεράρχη ανακοίνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Ν. Προποντίδας.
Προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, από τον δήμαρχο κ. Καρρά, τον πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών κ. Μαστρογιάννη και τους εκπροσώπους των σωματείων της Ν. Τρίγλιας.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο πάρκο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, το οποίο ονομάστηκε «Οικολογικό πάρκου Οικουμενικού Πατριάρχου κκ. Βαρθολομαίου» και έγιναν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης η οποία στήθηκε για το σκοπό αυτό «επί δημαρχίας Εμμανουήλ Καρρά και με τη συμβολή του Συλλόγου των Απανταχού Τριγλιανών».
Η παρουσία του Πατριάρχου στη Ν. Τρίγλια  έκλεισε με γεύμα σε τοπικό κατάστημα πριν ο ίδιος και η συνοδεία του αναχωρήσουν για το Άγιον Όρος.
Β.Σακελλαρίδης