Αποστολέας Θέμα: ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΠΑΚΗΣ - ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ  (Αναγνώστηκε 673 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Global Moderator
  • ***
  • Δώστε Συγχαρητήρια
  • -Δώστε: 73
  • -Λαμβάνω: 109
  • Μηνύματα: 359
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 112
  • Φύλο: Άντρας
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΠΑΚΗΣ - ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ
« στις: 23 Μάρτιος 2020, 06:55:28 μμ »

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΛΠΑΚΗ – ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΥΜεγάλη θλίψη με κατέλαβε στην είδηση του θανάτου του αγαπητού σε όλους μας Νίκου Καλπάκη. Γράφω αυτές τις λίγες σειρές στη μνήμη του αφού οι περιορισμ οί για τη προστασία της δημόσιας υγείας που ισχύουν δεν μου επιτρέπου ν να παραβρίσκ ομαι στη νεκρώσιμη ακολουθία, στη Νέα Τρίγλια, όπως νοιώθω έντονα την υποχρέωση .

Ο Νίκος ήταν ένας ξεχωριστό ς άνθρωπος, προικισμέ νος με σπάνιες αρετές και θεωρώ τον εαυτό μου καλότυχο που έτυχε να τον γνωρίσω και να συναναστρ αφώ μαζί του. Να διδαχθώ από τον άνθρωπο αυτό και να τον έχω σαν υπόδειγμα για την προσωπικό τητά του, για τις αρχές του, για την αγάπη του για την πατρίδα μας την Τρίγλια, για την τοπική κοινωνία, για το Σύλλογό μας, για όλα.

Από την αρχή της γνωριμίας μας πριν είκοσι περίπου χρόνια, όταν άρχισα να δραστηριο ποιούμαι στο Σύλλογο των Απανταχού Τριγλιανώ ν, μου έκανε εντύπωση η ηγετική του φυσιογνωμ ία. Ο Νίκος ήταν ο ΗΓΕΤΗΣ, όπως μου αρέσει να είναι οι ηγέτες. Με χαμηλούς τόνους ως προς την προσωπική του προβολή αλλά με αποφασιστ ικότητα, με τεκμηριωμ ένες απόψεις με αποτελεσμ ατικότητα στις πράξεις και βεβαίως με την κοινή λογική που πάντα τον χαρακτήρι ζε. Δεν δίσταζε να υπερασπισ τεί την άποψή του με θάρρος και άνοιγε πάντα ορθούς και ρεαλιστικ ούς δρόμους που βοηθούσαν όχι μόνο στην λύση των προβλημάτ ων αλλά και σε πρωτοβουλ ίες που ανέβαζαν τον πήχη των δεδομένων ένα επίπεδο υψηλότερα . Ο Νίκος είχε το σπάνιο μίγμα από αρετές που θα το ζήλευαν όλοι.

Στο Σύλλογο των Απανταχού Τριγλιανώ ν, αφιέρωσε τον εαυτό του. Διετέλεσε και πρόεδρος του Παραρτήμα τος για πολλά χρόνια και προσέφερε ό,σα προσφέραν ε πολλοί άλλοι μαζί. Ανέλαβε πρωτοβουλ ίες και υλοποίησε έργα που κράτησαν το Σύλλογο για πολλά χρόνια με δράση και με ζηλευτή παρουσία στην ανάδειξη της πολιτιστι κής κληρονομι άς της Τρίγλιας.  Και … όταν οι καιροί έγιναν χαλεποί και οι συγκυρίες απρόβλεπτ ες ο Νίκος στάθηκε στο ύψος του και βοήθησε κι αυτός το Σύλλογο μαζί με άλλους να ξαναπάρει το δρόμο που του αξίζει. Η προσφορά του Νίκου στο Σύλλογο είναι ανεκτίμητ η. Ο Σύλλογος τον τίμησε για την προσφορά του.
Οι ενέργειες του Νίκου, βοήθησαν να υλοποιηθο ύν έργα υποδομής στη Νέα Τρίγλια. Ο ίδιος ενδιαφέρθ ηκε, κινητοποί ησε τους σωστούς ανθρώπους και ενήργησε χωρίς θόρυβο και τυμπανοκρ ουσίες με ουσιαστικ ά αποτελέσμ ατα. Θα χαρώ κάποια στιγμή να απαριθμήσ ω τα έργα για την τοπική κοινωνία που γίνανε τότε, όπως μου τα απαρίθμησ ε σεμνά, σε μία προσωπική μας συνάντηση .

Ο  Νίκος, πάνω απ΄όλα ήταν άνθρωπος. Τίμησε με όλη την αξία που τους πρέπει τους πρόσφυγες προγόνους του. Έκτισε μια ζηλευτή οικογένει α. Έκανε με τη σύζυγό του εξαίρετου ς απογόνους . Όλη η οικογένει ά του δεν πρέπει να κλαίει και να οδύρεται για την απώλεια. Ο Νίκος έζησε με ζηλευτή αξιοπρέπε ια και πρόσφερε όσο λίγοι στην κοινωνία. Ας καμαρώνει για τον Νίκο και ας διατηρεί τη μνήμη του αιώνια.
Νίκο, εκ μέρους όλων μας με αγάπη, Καλό Παράδεισο!

Βασίλης Σακελλαρί δης 23/3/2020

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal