Αποστολέας Θέμα: Η ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 25/10/15 (3μ.μ.) β  (Αναγνώστηκε 657 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Global Moderator
  • ****
  • Δώστε Συγχαρητήρια
  • -Δώστε: 106
  • -Λαμβάνω: 53
  • Μηνύματα: 782
  • Τόπος: Ραφήνα
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 65
  • Φύλο: Άντρας
     Την Κυριακή 25/10/15 (ώρα 3μ.μ.), η Τρίγλια Ραφήνας αγωνίζετα ι εκτός έδρας στο Δημοτικό Γήπεδο Ηρακλείου με την τοπική ομάδα «Ηράκλειο Αθλητική Ένωση». Διαιτητές του αγώνα θα είναι: Γκοβέτσης Δημητρίος, Τριανταφύ λλου Κων/νος (Αρκαδία) και  Σταματάκο ς Γεώργιος (Λακωνία).
    Το 1996 ο Σύνδεσμος Παλαιμάχω ν Ποδοσφαιρ ιστών Ηρακλείου πήρε την πρωτοβουλ ία και με τη βοήθεια του Δήμου και τοπικών  ποδοσφαιρ ικών παραγόντω ν πέτυχε τη συγχώνευσ η των σωματείων Γ.Σ. Ηρακλείου, Αστέρα Ηρακλείου και Ηρακλή Ηρακλείου σε μία ομάδα που ονομάστηκ ε "Ο.Φ. Ηρακλείου". Το 2001 ο  ομάδα μετονομάσ τηκε σε Αθλητική Ένωση "Ηράκλειο".
Το Ηράκλειο αγωνιζότα ν στο πρωτάθλημ α της ΕΠΣΑ. Το 2001 κατάφερε για πρώτη φορά την άνοδο στη Δ΄ Εθνική, στην οποία αγωνίστηκ ε τέσσερις συνεχόμεν ες σεζόν: 2001-02 ως το
2004-05.
Την φετινή περίοδο, το Ηράκλειο ανήλθε κατόπιν αγώνων μπαράζ στην Γ΄Εθνική Κατηγορία 4ος Όμιλος.
    Το Ηράκλειο είναι δήμος των βορείων προαστίων της Αθήνας μεταξύ Ν. Ιωνίας και Αμαρουσίο υ.
Στην αρχαία Ελλάδα, το Ηράκλειο αποτελούσ ε έναν από τους δήμους του Κλεισθένη με το όνομα Ηφαιστιάδ α ή Ιφιστίαι. Στα βόρεια του προαστίου υπήρχε ιερό του Ηρακλή, από όπου πήρε και το νεότερο όνομά του. Την εποχή του Βυζαντίου ονομαζότα ν Αράκλι . Στα νεότερα χρόνια, την εποχή του Όθωνα οικοδομήθ ηκε στο Παλαιό Ηράκλειο στρατιωτι κή αποικία των Βαυαρών (1837), που ήταν οι μισθοφόρο ι που είχε φέρει μαζί του ο Όθωνας όταν ήρθε ως βασιλιάς της Ελλάδας. Πρώτος διοικητής είχε οριστεί ο αξιωματικ ός Χριστόφορ ος Νέζερ, παππούς του μεγάλου ηθοποιού.
Με το πέρασμα των χρόνων οι Βαυαροί κάτοικοι αφομοιώθη καν από τους ντόπιους και εξελληνίσ τηκαν διατηρώντ ας μόνο το Καθολικό δόγμα και τα επώνυμά τους. 
Μετά τη Μικρασιατ ική καταστροφ ή, το 1922, εγκαθίστα νται στην περιοχή  Μικρασιάτ ες πρόσφυγες, αυξάνοντα ς ραγδαία τον πληθυσμό του Ηρακλείου .
Από τη δεκαετία του 1960 παρατηρεί ται  εγκατάστα ση νέων κατοίκων από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal