Αποστολέας Θέμα: 90 Χρόνια Τριγλίας Ραφήνας  (Αναγνώστηκε 390 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Τριγλιανός Απόγονος
 • **
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 4
 • -Λαμβάνω: 28
 • Μηνύματα: 183
 • Age: 90
 • Τόπος: Ραφήνα
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 28
 • Τριγλία Ραφήνας. Μια ομάδα, μια ιστορία!
  • Επίσημη σελίδα της Τριγλίας Ραφήνας
90 Χρόνια Τριγλίας Ραφήνας
« στις: 17 Φεβρουάριος 2021, 10:05:38 μμ »
18 Φεβρουαρί ου 1931. Μία ιστορική ημέρα για την Τριγλία Ραφήνας.

Σαν σήμερα πριν 90 χρόνια πήρε σάρκα και οστά ο σύλλογος μας. Ένας σύλλογος με αδιάλειπτ η παρουσία, ένας φάρος αθλητισμο ύ και πολιτισμο ύ.

Στα τέλη του 1930 οι Τριγλιανο ί και άλλοι πρόσφυγες ξεχνούν σιγά-σιγά την προσφυγιά τους, καθώς η ζωή αρχίζει να έχει τις απαιτήσει ς της. Σχηματίζο νται οι πρώτες ομάδες παιδιών, η Ένωση Τριγλίας από τους νέους(έφηβοι) και το Βυζάντιο και η Προποντίδ α από παιδιά. Τότε γεννήθηκε στους μεγαλύτερ ους της εποχής η ιδέα της ίδρυσης μιας οργανωμέν ης ομάδας,  με την περισυλλο γή όλου αυτού του νεανικού ανθρώπινο υ υλικού.

Πρωτοπόρο ι εκείνης της ιδέας ήταν ο Αναστάσης Λύρατζης, ο Στέλιος Τσερόπουλ ος, ο Μήτσος ο Ρήγας και ο νεότερος Βασίλης Βουδούρης . Ανατίθετα ι σε δικηγόρο η σύνταξη και υποβολή του καταστατι κού για την ίδρυση Συλλόγου με την επωνυμία ”Αθλητική Ποδοσφαιρ ική  Ένωσις Τριγλίας Ραφήνας”. Χρώματα το κίτρινο και το μαύρο, τα κατ' εξοχήν χρώματα του Βυζαντίου και σήμα το Μπαρμπούν ι (το τριγλί).

Με την έγκριση του καταστατι κού στις 18 Φεβρουαρί ου 1931. εκλέγεται το πρώτο Διοικητικ ό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Αναστάσιο Λύρατζη, Αντιπρόεδ ρο τον Κυριάκο Δρακούλη, Γενικό Γραμματέα τον Στυλιανό Τσερόπουλ ο, Γενικό αρχηγό τον Βασίλη Βουδούρη και Έφορο το Μήτσο τον Ρήγα. Αναπόφευκ το ήταν οι μικρές ομάδες που είχαν σχηματιστ εί τότε να συγχωνευτ ούν υπό την σκέπη της επίσημης και αναγνωρισ μένης πλέον "Αθλητικής Ποδοσφαιρ ικής Ένωσις Τριγλίας Ραφήνας".

Οι πρώτοι ποδοσφαιρ ιστές που στελέχωσα ν την ομάδα ήταν: Απόστολος Μπογιατζή ς, Απόστολος Μπότης, Βασίλης Καλοπαναγ ιώτης, Βασίλειος Βέλιος, Κώστας Κόρακας, Κώστας Καμίνης, Στράτος Λεώντης, Στράτος Παντερματ ζής, Ιωακείμ Τσιβιτζής, Σταύρος Τσιβιτζής, Γιώργος Μπαχταίδη ς, Μήτσος Μπαχταίδη ς, Αλέκος Μαλιαρός, Γιώργος Τσακμακίδ ης, Γιώργος Τσερόπουλ ος, Μήτσος Κούτρης, Δαμιανός Κεχαγιόγλ ου, Τάσος Χριστοφορ ίδης, Σωτήρης Σκαρλάτος, Νώντας Κλωνάρης και δύο ποδοσφαιρ ιστές από τη Νέα Μάκρη ο Γιώργος Δημητριάδ ης και ο Σπύρος Παπαϊωάνν ου.

90 χρόνια μετά ο Αθλητικός Όμιλος Τριγλίας Ραφήνας μέσω και του παρόντος Διοικητικ ού Συμβουλίο υ, παραμένει πιστός στις αρχές των ιδρυτών του και συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο μας και ιδιαίτερα στη νεολαία, αθλητισμό και πολιτισμό, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του φίλαθλου πνεύματος, όπως και να διατηρεί τη μνήμη, τις παραδόσει ς και τις αξίες του μικρασιατ ικού Ελληνισμο ύ, ειδικότερ α δε της πόλεως Τρίγλιας Βιθυνίας Μικράς Ασίας.

Δυστυχώς η μάστιγα του κορωνοϊού που έχει πλήξει την χώρα μας, με συνεπακόλ ουθο την αναστολή όλων των δραστηριο τήτων, δεν μας αφήνει να γιορτάσου με όπως θα θέλαμε αυτό το μεγάλο ορόσημο για την ιστορία του συλλόγου μας αλλά και της πόλης μας. Ευελπιστο ύμε με την πλήρη επανέναρξ η των αθλητικών και πολιτιστι κών δραστηριο τήτων να πραγματοπ οιήσουμε κάποιες από τις δράσεις που είχαμε προγραμμα τίσει. Αυτό όμως που κρατάμε όλοι μας είναι ότι η Τριγλία δεν λύγισε ποτέ σε ότι και να πέρασε και θα συνεχίσει να υπάρχει, να προσφέρει και να δημιουργε ί.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΡΙΓΛΙΑ !


 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal