Αποστολέας Θέμα: Ιστορική νίκη-σωτηρία για την Τρίγλια  (Αναγνώστηκε 1789 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Φίλοι Τριγλιανών
  • *
  • Δώστε Συγχαρητήρια
  • -Δώστε: 17
  • -Λαμβάνω: 31
  • Μηνύματα: 200
  • Age: 53
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 37
  • Φύλο: Άντρας
Ιστορική νίκη-σωτηρία για την Τρίγλια
« στις: 27 Μάιος 2012, 09:14:18 μμ »
Ιστορική νίκη για την
προσφυγικ ή ομάδας της Τριγλίας Ραφήνας
          

   Σήμερα, Κυριακή 27 Μαΐου 2012, η Ραφήνα έζησε μεγάλες στιγμές. Έπειτα από ένα δύσκολο αγώνα κατάφερε να κερδίσει την ομάδα του Εθνικού Πειραιά και να παραμείνε ι στην Τέταρτη Εθνική Κατηγορία . Η ομάδα της Τριγλίας Ραφήνας επιβλήθηκε με σκορ 1-0 επί της ομάδας του Εθνικού Πειραιά. Μετά την ήττα αυτή, η ιστορική ομάδα του Πειραιά έπεσε κατηγορία .
   Η ομάδα της Τριγλίας Ραφήνας συγκέντρωσε συνολικά 42 βαθμούς. Η πορεία της στον δεύτερο γύρο ήταν πραγματικ ά εξαιρετικ ή και σημείωσε σημαντικέ ς νίκες επί μεγάλων αντιπάλων, όπως του Αχαρναϊκο ύ, του Ολυμπιακο ύ Λαυρίου, του Αήττητου Σπάτων και του Εθνικού Πειραιά. Η ομάδα μας στο δεύτερο γύρο έκανε πορεία πρωταθλητ ισμού και με τον τρόπο αυτόν κατάφερε να ξεπεράσει τις ατυχίες και τις ήττες του Πρώτου Γύρου.
   Η σημερινή νίκη λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερ η αξία, αν σκεφτούμε το οικονομικ ό υπόβαθρο της ομάδας του Πειραιά που υποστηρίζ εται από γνωστή οικογένει α εφοπλιστώ ν. Παρόλα αυτά, η Τρίγλια με τη σημερινή της εμφάνιση απέδειξε ότι τις μεγάλες νίκες τις πετυχαίνο υν οι ομάδες που αποδεικνύ ουν στο γήπεδο ότι είναι πραγματικ ά ομάδες. Το χρηματικό υπόβαθρο μιας ομάδας σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εγγύηση καλής πορείας για μια ομάδα.
   Πάντως, οι περισσότε ροι στο γήπεδο προβληματ ίστηκαν από το γεγονός που μια τόσο ιστορική ομάδα έπεσε, τελικά, κατηγορία . Μια ομάδα που τη φανέλα της φόρεσαν μεγάλοι παίκτες στο παρελθόν, όπως ο Σταύρος Παπαδόπου λος, ο Αρβανίτης, ο Θανάσης και ο Μπάμπης Ιντζόγλου, ο Γιώργος Καραΐσκος, ο Φώτης Λαμπρινός, ο Στέλιος Μακρυωνίτ ης, ο Γιάννης και ο Παναγιώτη ς Κατσικογι άννης και τόσοι άλλοι. Μια ομάδα που στη δεκαετία του ’60 και του ‘70 έπαιζε εξαιρετικ ό ποδόσφαιρ ο και συχνά πυκνά νικούσε τον Ολυμπιακό με τον οποίο μοιράζοντ αν κάποτε το γήπεδο Καραϊσκάκ η. Μια ομάδα που για χρόνια στηρίχτηκ ε οικονομικ ά από τον Δημήτρη τον Καρέλα, εργοστασι άρχη της «ΒΕΛΚΑ» και του «ΑΙΓΑΙΟΝ». Μια ομάδα που είχε πάντα κοντά της τον πιο πιστό, τον πιο καλοσυνάτ ο και τον πιο αγαπητό σε όλους φίλαθλο, τον κύριο Ματζουράν η, τον θρυλικό «Εθνικάρα».
   Αυτή την ομάδα νίκησε σήμερα η Τρίγλια Ραφήνας. Και, όπως συνηθίζου ν να λένε οι μεγάλοι προπονητέ ς, μια νίκη αποκτά ακόμα μεγαλύτερ η αξία όταν σημειώνετ αι επί ενός ισχυρού αντιπάλου, όπως ο Εθνικός Πειραιά. Και συμβολικά, η ομάδα του Πειραιά ιδρύθηκε το 1923, τη χρονιά που οι πρόσφυγες της Τριγλίας έφταναν στη Ραφήνα, πριν από 89 χρόνια.
   Μετά τον αγώνα σημειώθηκ αν, μάλιστα, επεισόδια ανάμεσα στην Αστυνομία και τους φιλάθλους του Εθνικού Πειραιά. Η απογοήτευ ση, η ένταση του αγώνα, οι προκλήσει ς προετοίμα σαν το έδαφος για να ξεφύγει ο έλεγχος. Ευτυχώς, αποφεύχθη καν τελικά τα χειρότερα . Ακόμα, ορισμένοι από τους φιλάθλους της πειραϊκής ομάδας στοχοποίη σαν και προπυλάκι σαν τους παίκτες της ομάδας τους. Η συμπεριφο ρά αυτή δεν ταιριάζει σε φιλάθλους μιας τέτοιας ομάδας. Ευτυχώς, ο «Εθνικάρας» δεν βρισκόταν στο γήπεδο.     

Ο καλός μας φίλος, ο Στάθης ο Δημητρακό ς, δεν μπόρεσε να παρεβρεθε ί σήμερα στο γήπεδο της Ραφήνας. Έζησε για τα καλά την αγωνία από μακριά και στο τέλος γεύτηκε και αυτός τη χαρά της μεγάλης νίκης. Ο Στάθης ήταν σίγουρος για την τελική σωτηρία της ομάδας, ακόμα και την εποχή που τα αποτελέσμ ατα της ομάδας δεν ήταν καλά και το μέλλον της φαινόταν αβέβαιο.   

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal