"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ Σάββατο 25/9/21 ,4.30μμ

Ξεκίνησε από Στάθης Δημητρακός, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 10:35:41 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Στάθης Δημητρακός

Στάθης Δημητρακός
  Νάτα πάλι τα Μεσόγεια! Μεσόγεια λέμε την πεδινή περιοχή της Ανατολική ς Αττικής, στο κέντρο της (η αρχαία Μεσογαία). Τα Μεσόγεια χωρίζοντα ι από το Λεκανοπέδ ιο Αθηνών με ένα «παμμέγιστον παραβάν»: -«Ο Υμηττός», όπως γράφει ο Αθηνολατρ ης  συγγραφέα ς Δημήτριος Γρ.Καμπού ρογλου (1852-1942), «αυτός χωρίζει την κοιλάδα του πνεύματος με την πεδιάδα του οινοπνεύμ ατος» (ονομαστή η πεδιάδα των Μεσογείων για την οινοπαραγ ωγή της).


  Στην πεδιάδα των Μεσογείων βρίσκοντα ι πολλές μικρές και ευημερούσ ες πόλεις, με ιστορικές και καλές ποδοσφαιρ ικές ομάδες. Θρυλικοί ήταν οι αγώνες μεταξύ τους και με εμάς στο Κύπελλο Μεσογείων πολύ παλιά, στην ΕΠΣΑ, στην ΕΠΣΑΝΑ, ακόμη και οι φιλικοί.  Πόλεις που θα επισκεφθο ύμε φέτος συνοδεύον τας την ιστορική μας ομάδα Τρίγλια  Ραφήνας για το πρωτάθλημ α Α' ΕΠΣΑΝΑ, στη 1ηφαση είναι: Καλύβια Θορικού (ΠΑΟ Καλυβίων), Μαρκόπουλ ο (Μαρκό) ,Κορωπί (Α.Ο.Κορωπ ιου).
  Τα τελευταία χρόνια, τα Μεσόγεια γνώρισαν αλματώδη ανάπτυξη λόγω της τεράστιας ανοικοδόμ ησης, κατοικίες, καταστήμα τα, κ.α., της κατασκευή ς του Αεροδρομί ου Ελ. Βενιζέλου στα Σπάτα και των έργων για την οργάνωση των Ολυμπιακώ ν Αγώνων του 2004 (Αττική οδός κ.α). Παρόλο που η περιοχή  αλλάζει συνεχώς μορφή και αστικοποι είται , παραμένει ακόμη κατάφυτη κυρίως  με αμπέλια και ελιές και ειδυλλιακ ή  με έντονα παραδοσια κά  στοιχεία.


   Η φετινή πορεία της ιστορικής ομάδας μας ,της  Τρίγλιας Ραφήνας, θα εξαρτηθεί, σε κάποιο βαθμό από  τα αποτελέσμ ατα των αγώνων με τις  ομάδες των Μεσογείων .


Το Σάββατο 25/9/2021 και ώρα 16:30 η Τρίγλια Ραφήνας αντιμετωπ ίζει εκτός έδρας -γήπεδο Καλυβίων- τον τοπικό Ποδοσφαιρ ικό Αθλητικό Όμιλο Καλυβίων.
Ο Π.Α.Ο. Καλυβίων  ιδρύθηκε το 1979. Από το 1981 μέχρι το 2003 συμμετείχ ε ανελλιπώς στα πρωταθλήμ ατα της Ε.Π.Σ. Αθηνών με πολλές διακρίσει ς .
Από το 2003 έως και σήμερα συμμετέχε ι στα πρωταθλήμ ατα της Ε.Π.Σ. Ανατολική ς Αττικής.
Ο Π.Α.Ο Καλυβίων έχει έμβλημα  κεφάλι  κούρου (ο Κούρος της Σαλαμάνδρ ας  Καλυβίων) και χρώματα πράσινα –άσπρα.
Τα Καλύβια Θορικού είναι πόλη  των Μεσογείων . Με την τελευταία μεταρρύθμ ιση του Καλλικράτ η είναι έδρα του Δήμου Σαρωνικού . Δημιουργή θηκε από τους Δήμους Καλυβίων και Αναβύσσου και από τις Κοινότητε ς Κουβαρά, Σαρωνίδας, Παλαιάς Φώκαιας.

Στάθης Δημητρακός

Στάθης Δημητρακός