"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

Οι Εκκλησίες της Τρίγλιας Βιθυνίας

Ξεκίνησε από Μάκης Αποστολάτος, 04 Ιανουαρίου 2020, 09:51:03 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Μάκης Αποστολάτος

Μάκης ΑποστολάτοςΓεράσιμος Ν. Αποστολάτος
Οι Εκκλησίες της Τρίγλιας ΒιθυνίαςΣτη μελέτη αυτή περιγράφονται αφενός οι Μονές, οι Εκκλησίες, τα παρεκκλήσια της Τρίγλιας και το εκκλησάκι του Νεκροταφείου, αφετέρου τα ιστορικά στοιχεία των Εκκλησιών και η κατάσταση εκείνων, που εξακολουθούν να σώζονται σήμερα, όπως αυτή διαπιστώθηκε κατά τις επισκέψεις μας τον Σεπτέμβριο 2018, τον Ιανουάριο 2019 και τον Σεπτέμβριο 2019.

Βασίλης Σακελλαρίδης

Βασίλης Σακελλαρίδης

Συγχαίρω το συγγραφέα για το βιβλίο αυτό. Είναι αποτέλεσμα εκτενούς έρευνας και πολλών επισκέψεων στην Τρίγλια. Αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Τρίγλιας. Οι εκκλησίες με τα ονόματά τους, τη θέση τους και την ιστορία τους είναι από τα πρώτα θέματα που απασχολούν κάθε επισκέπτη, μελετητή ή Τριγλιανό απόγονο. Στο βιβλίο του Μάκη Αποστολάτου, δίδονται όλες αυτές οι πληροφορίες με σαφή και κατανοητό τρόπο και πλαισιώνονται από εικόνες και σχέδια. Προσωπικά χαίρομαι που προστίθεται στη βιβλιογραφία, άλλο ένα σημαντικό βιβλίο για την ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά της Τρίγλιας.

Μάκης Αποστολάτος

Μάκης Αποστολάτος

Ευχαριστώ, και δημόσια, τον Βασίλη Σακελλαρίδη, για την πολύτιμη βοήθειά του, σε πολλές φάσεις της έκδοσης αυτού του βιβλίου.