* * * Αγαπητοί Πατριώτες, θα ήταν θαυμάσια ενέργεια να κάνετε εγγραφή, ώστε να συμμετέχετε ως μέλη μας, στην προσπάθεια αυτή.* * * Αν, είστε ήδη μέλη μας, συνδεθείτε με τον λογαριασμό που έχετε.* * * Ευχαριστούμε.* * *

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΠΑΚΗΣ - ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ

Ξεκίνησε από Βασίλης Σακελλαρίδης, 23 Μάρτιος 2020, 06:55:28 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Βασίλης Σακελλαρίδης

Βασίλης Σακελλαρίδης


ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΛΠΑΚΗ – ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ
Μεγάλη θλίψη με κατέλαβε στην είδηση του θανάτου του αγαπητού σε όλους μας Νίκου Καλπάκη. Γράφω αυτές τις λίγες σειρές στη μνήμη του αφού οι περιορισμοί για τη προστασία της δημόσιας υγείας που ισχύουν δεν μου επιτρέπουν να παραβρίσκομαι στη νεκρώσιμη ακολουθία, στη Νέα Τρίγλια, όπως νοιώθω έντονα την υποχρέωση.

Ο Νίκος ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, προικισμένος με σπάνιες αρετές και θεωρώ τον εαυτό μου καλότυχο που έτυχε να τον γνωρίσω και να συναναστραφώ μαζί του. Να διδαχθώ από τον άνθρωπο αυτό και να τον έχω σαν υπόδειγμα για την προσωπικότητά του, για τις αρχές του, για την αγάπη του για την πατρίδα μας την Τρίγλια, για την τοπική κοινωνία, για το Σύλλογό μας, για όλα.

Από την αρχή της γνωριμίας μας πριν είκοσι περίπου χρόνια, όταν άρχισα να δραστηριοποιούμαι στο Σύλλογο των Απανταχού Τριγλιανών, μου έκανε εντύπωση η ηγετική του φυσιογνωμία. Ο Νίκος ήταν ο ΗΓΕΤΗΣ, όπως μου αρέσει να είναι οι ηγέτες. Με χαμηλούς τόνους ως προς την προσωπική του προβολή αλλά με αποφασιστικότητα, με τεκμηριωμένες απόψεις με αποτελεσματικότητα στις πράξεις και βεβαίως με την κοινή λογική που πάντα τον χαρακτήριζε. Δεν δίσταζε να υπερασπιστεί την άποψή του με θάρρος και άνοιγε πάντα ορθούς και ρεαλιστικούς δρόμους που βοηθούσαν όχι μόνο στην λύση των προβλημάτων αλλά και σε πρωτοβουλίες που ανέβαζαν τον πήχη των δεδομένων ένα επίπεδο υψηλότερα. Ο Νίκος είχε το σπάνιο μίγμα από αρετές που θα το ζήλευαν όλοι.

Στο Σύλλογο των Απανταχού Τριγλιανών, αφιέρωσε τον εαυτό του. Διετέλεσε και πρόεδρος του Παραρτήματος για πολλά χρόνια και προσέφερε ό,σα προσφέρανε πολλοί άλλοι μαζί. Ανέλαβε πρωτοβουλίες και υλοποίησε έργα που κράτησαν το Σύλλογο για πολλά χρόνια με δράση και με ζηλευτή παρουσία στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τρίγλιας.  Και ... όταν οι καιροί έγιναν χαλεποί και οι συγκυρίες απρόβλεπτες ο Νίκος στάθηκε στο ύψος του και βοήθησε κι αυτός το Σύλλογο μαζί με άλλους να ξαναπάρει το δρόμο που του αξίζει. Η προσφορά του Νίκου στο Σύλλογο είναι ανεκτίμητη. Ο Σύλλογος τον τίμησε για την προσφορά του.
Οι ενέργειες του Νίκου, βοήθησαν να υλοποιηθούν έργα υποδομής στη Νέα Τρίγλια. Ο ίδιος ενδιαφέρθηκε, κινητοποίησε τους σωστούς ανθρώπους και ενήργησε χωρίς θόρυβο και τυμπανοκρουσίες με ουσιαστικά αποτελέσματα. Θα χαρώ κάποια στιγμή να απαριθμήσω τα έργα για την τοπική κοινωνία που γίνανε τότε, όπως μου τα απαρίθμησε σεμνά, σε μία προσωπική μας συνάντηση.

Ο  Νίκος, πάνω απ΄όλα ήταν άνθρωπος. Τίμησε με όλη την αξία που τους πρέπει τους πρόσφυγες προγόνους του. Έκτισε μια ζηλευτή οικογένεια. Έκανε με τη σύζυγό του εξαίρετους απογόνους. Όλη η οικογένειά του δεν πρέπει να κλαίει και να οδύρεται για την απώλεια. Ο Νίκος έζησε με ζηλευτή αξιοπρέπεια και πρόσφερε όσο λίγοι στην κοινωνία. Ας καμαρώνει για τον Νίκο και ας διατηρεί τη μνήμη του αιώνια.
Νίκο, εκ μέρους όλων μας με αγάπη, Καλό Παράδεισο!

Βασίλης Σακελλαρίδης 23/3/2020