"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

Ρ Α Φ Η Ν Α ΠΑΛΙΕΣ Φ Ω Τ Ο

Ξεκίνησε από alekostriglia, 17 Νοεμβρίου 2013, 08:11:42 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

alekostriglia

alekostriglia


Αντώνης Λαζαρής

Αντώνης Λαζαρής

Είναι πολύ όμορφο το βίντεο που ανέβασε ο Αλέκος ο Κοκκαλάς και τον ευχαριστούμε πολύ.
Η προσπάθεια του είναι εξαιρετική.

Μόνο μια καλοπροαίρετη παρατήρηση θα ήθελα να κάνω.
Έχω την εντύπωση ότι ορισμένες από τις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο βίντεο βρέθηκαν κατά την υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που κάναμε με το 2ο ΤΕΕ Ραφήνας (σχολικό έτος 2006-2007) και του Γενικού Λυκείου Πικερμίου (σχολικό έτος: 2009-2010).
Οι φωτογραφίες αυτές αποτυπώνουν κάποια στιγμιότυπα που συνέβησαν την αποφράδα εκείνη μέρα της 19ης Ιανουαρίου 1947, όταν το Ατμόπλοιο "Χειμάρρα" προσέκρουσε στην βραχονησίδα Βερδούγια κοντά στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνα. Μια απέραντη τραγωδία εκτυλίχθηκε τόσο κοντά στη Ραφήνα και καταγράφηκε στη συλλογική μνήμη των Ραφηνιωτών.   
Στιγμιότυπα από όσα διαδραμίστηκαν εκείνη τη μέρα στη Ραφήνα καταγράφησαν σε φιλμ. Ορισμένα από τα αρνητικά των παραπάνω φωτογραφιών βρέθηκαν σε γνωστό Φωτογραφείο της Αθήνας και οι αντιγραφές τους πληρώθηκαν αδρά στα πλαίσια των προγραμματάτων των παραπάνω σχολείων. Φυσικά, τα σχολεία δεν πλήρωσαν τίποτα και το αντίτιμο δόθηκε από μένα προσωπικά, αλλά αυτό φυσικά δεν έχει σημασία. Μέσω αυτών των φωτογραφιών προσπαθήσαμε να κάνουμε μια αναπαράσταση των όσων συνέβησαν στη Ραφήνα μετά το ναυάγιο.

Αυτό που θα έπερεπε, κατά τη γνώμη μου να αναφέρεται, είναι ότι ορισμένες από τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται προέρχονται από τα Προγράμματα Περινβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 2ου ΤΕΕ Ραφήνας και του Γενικού Λυκείου Πικερμίου.

alekostriglia

alekostriglia

Αντώνη γεια σου οι φωτογραφίες που έβαλα σε αυτό το βίντεο είναι Φώτο που βρήκα από προσωπικά αρχεία Τριγλιανών πολλές με έχουν στείλει από Ραφήνα όπως και εσύ και πρέπει να είναι αυτές που μου έστειλες στις οποίες αναφέρεσαι να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω την ιστορία κάθε Φώτο αλλά ούτε λέω ότι είναι και δικίαμου λέγοντας από το (προσωπικό μου αρχείο)

Αυτό που θα έπερεπε, κατά τη γνώμη μου να αναφέρεται, είναι ότι ορισμένες από τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται προέρχονται από τα Προγράμματα Περινβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 2ου ΤΕΕ Ραφήνας και του Γενικού Λυκείου Πικερμίου

Ευγενία Μυτιληναίου

Ευγενία Μυτιληναίου

Καλημέρα σας

Κατ' αρχήν πολύ ωραίο το video με τις παλιές φωτογραφίες. . Είναι όμορφο να βλέπεις τους Θεσσαλονικείς να βγάζουν φωτογραφίες στο Παρθενώνα και τους Αθηναίους στο Λευκό Πύργο, όταν επισκεπτόταν τις αντίστοιχες πόλεις!! Έχω και γω μια το 1959, με τη θεία μου, Κατίνα Σαρρή και τα παιδιά της, μπροστά στο Παρθενώνα. Ήταν το "must" της εποχής εκείνης, αλλά (ευτυχώς) και αυτής...
Συγνώμη κ. Αλέκο αλλά θα κάνω μια παρατήρηση, ο Τούρκικος αμανές, πολύ ωραίος, αλλά δεν ταιριάζει με τα τοπία της Ελλάδας. Σε video για την Κων/πολη θα ήταν θαυμάσια μουσική υπόκρουση.

Πραγματικά, ο κόπος να μαζέψετε όλες αυτές τις φωτογραφίες, να τις ψηφιοποιήσετε και να μας τις κάνετε γνωστές είναι πολύ σημαντικός και σας αναγνωρίζετε από όλους μας. 'Όλοι μας ξέρουμε πως τις αποκτήσατε και δεν σας παρεξηγεί κανένας.  Σε ένα όμως video που ανεβάζετε στο youtube και το βλέπουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο, πρέπει να είσαστε λίγο πιο προσεκτικός (για δική σας ασφάλεια). Όταν κάποιος διαβάσεις την ένδειξη «προσωπικό αρχείο» θα νομίσει ότι είναι φωτογραφίες που τραβήξατε εσείς, ή τέλος πάντων «έχετε τα δικαιώματα» που λέμε, είναι «περιουσία σας». Αν η φωτογραφία με το λιμάνι, που είναι πιο πάνω, είναι μια από αυτές που λέει ο Αντώνης, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, γιατί έχει και την υπογραφή σας από κάτω (με κόκκινο μάλιστα).
Ο χαρακτηρισμός «Συλλογή παλαιών φωτογραφιών από τον Α. Κοκκαλά» νομίζω ότι είναι πιο σωστό (πραγματικά και νομικά) και δεν θα ενοχλεί κανένα.

alekostriglia

alekostriglia

ΚΡΙΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΧΑΡΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΚΑΛΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Βασίλης Σακελλαρίδης

Βασίλης Σακελλαρίδης

      Ο αγαπητός συμπατριώτης αλλά και φίλος, ο Αλέκος Κοκκαλάς, με μεγάλες προσπάθειες, συγκέντρωσε και εξακολουθεί να συγκεντρώνει και να ταξινομεί παλιές φωτογραφίες τόσο από την αλησμόνητή μας πατρίδα, την Τρίγλια, αλλά και από τις πατρίδες που «στεριώσανε» οι Τριγλιανοί, την Νέα Τρίγλια και την Ραφήνα.  Το έργο του αυτό είναι ανεκτίμητο, γιατί διασώζει όλο αυτό το υλικό αλλά και έχει την καλή διάθεση και μας το παρουσιάζει ταξινομημένο με τον ιδιαίτερο προσωπικό του τρόπο. 

      Δεν γνωρίζω αν  «Η Συλλογή παλαιών φωτογραφιών του Α.Κοκκαλά», αποτελείται από πρωτότυπες τυπωμένες φωτογραφίες ή πρόκειται για ψηφιακά αντίγραφα. Αλλά ακόμα και αν πρόκειται για ψηφιακά αντίγραφα, τον ευχαριστώ που μοιράζεται τις φωτογραφίες αυτές με τους χρήστες της ιστοσελίδας και τον παρακαλώ να συνεχίσει να εμπλουτίζει με το υλικό τον ιστότοπο των Τριγλιανών.

triglianos - admin foroum

triglianos - admin foroum

Απέφυγα να πάρω μέρος στην συζήτηση, μόνο και μόνο γνωρίζοντας την ευκολία παρεξήγησης που υπήρχε.

Θεωρώ ότι κανένας δεν πρόσβαλε τον Κύριο Αλέκο, αλλά απεναντίας επαινούν την προσπάθεια του.
Ο φίλος Αντώνης που βοηθάει με τον δικό του τρόπο αρκετά στο φόρουμ αυτό, (έστω κι αν δεν είναι πατριώτης), έκανε μία επισήμανση για μία φωτογραφία με κόστος εφάμιλλο ενός μεσαίου μισθού καλών εποχών, αφού για να έρθει στα χέρια του είχε πληρωθεί. Απλά λοιπόν έχοντας την ίδια "Τρέλα" της φωτογραφίας με τον Κυρ Αλέκο, του την έδωσε. Το σωστό είναι όταν δημοσιεύει κανείς ξένες φωτογραφίες, να κάνει μία ερώτηση πρώτα ή έστω να κάνει αναφορά στην πηγή των.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ

Η Ευγενία δεν είπε τίποτε περισσότερο, από το να προστατεύσει και τους δύο.
Πριν κάτι μήνες για τον ίδιο σχεδόν λόγο, είχαμε το ίδιο πρόβλημα.

Καλό θα ήταν πριν πάρουμε θέσεις σε τέτοια θέματα, το καλύτερο θα ήταν να τα διαβάζαμε 2 και 3 φορές, ώστε να τα καταλαβαινουμε καλύτερα.

Ζητώ συγνώμη, διότι είχα δώσει το δικαίωμα στους πατριώτες να επεμβαίνουν και να διορθώνουν θέματα που είχαν αναρτήσει με αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο θέμα να αφαιρεθεί το βίντεο και νομίζω και από το youtubu.

ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ Ή ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ, πέραν των 15 περίπου λεπτών που δίνει το σύστημα.
Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσουμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστούμε, αναπτύσοντας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.