* * * Αγαπητοί Πατριώτες, θα ήταν θαυμάσια ενέργεια να κάνετε εγγραφή, ώστε να συμμετέχετε ως μέλη μας, στην προσπάθεια αυτή.* * * Αν, είστε ήδη μέλη μας, συνδεθείτε με τον λογαριασμό που έχετε.* * * Ευχαριστούμε.* * *

Στη φύση ο κόσμος είναι πολύχρωμος όπως και στη Βιβλιοθήκη

Ξεκίνησε από triglianos - admin foroum, 02 Ιουλίου 2013, 09:38:46 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

triglianos - admin foroum

triglianos - admin foroum


Με αφετηρία το Γυμνασιο και πληροφορίες  για το οχυρό ξεκίνησε η διαδρομή μας για τη γνωριμία της "άλλης πλευράς της πόλης" το Σάββατο 22 Ιουνίου με βασικό οδηγητή μας τον κ Αντώνη Λαζαρή.
Η πρώτη στάση έγινε στο εκκλησάκι της Παναγίτσας και στον τάφο του Καβουνίδη , του ανθρώπου που με τα καράβια του, έφερε τους πρόσφυγες Τριγλιανούς σε τούτο τον τόπο, μετά τη μικρασιατική καταστροφή.
Περπατήσαμε προς το πάρκο, μιλήσαμε για την χλωρίδα και την πανίδα που προϋπήρχε σε κείνο το σημείο, και τις αλλαγές που δημιουργούνται από τον άνθρωπο αλλά και από τη φύση , και τις συνέπειες αυτών στο περιβάλλον που ζούμε σήμερα. Με υπέροχο φωτογραφικό υλικό, που είχε ετοιμαστεί , είδαμε τα λουλούδια που ζουν εκεί τις άλλες εποχές του χρόνου καθώς και τη "μεταμόρφωση" της  κατά τα  άλλα ήρεμης σήμερα κοίτης του ποταμιού.
Σταθήκαμε στα σημεία του λιμανιού που παλιότερα υπήρχαν μόνο τα ψαροκάικα, ταξιδέψαμε νοερά στους χωματόδρομους που οδηγούσαν στο παλιό γήπεδο της Τριγλίας, "μπήκαμε" στο παλιό παγοποιείο, και "ήπιαμε ουζάκι" στην παλιά ταβέρνα του Ασημάκη, πάνω στο θρυλικό τσιμεντόπλοιο... 
Η φουσκοθαλασσιά,  μας ανάγκασε να ανηφορίσουμε προς το ζεστό σπιτάκι της Τρίγλιας, το σημερινό λαογρφικό μουσείο, όπου οι άνθρωποι- δημιουργοί του, μας ταξίδεψαν στα παλιά διόφορα σπίτια, που είχαν εκεί, τις συνήθειες των γιαγιάδων και των παππούδων τους , καθώς και στην "αδερφοσύνη" που έχει αναπτυχθεί με τους ανθρώπους που ζουν, ακόμα και τώρα, σε κείνα τα παλιά αρχοντόσπιτα. .
Μια συγκινητική βόλτα που έδωσε όμορφα ερεθίσματα στους μικρούς και νέους κατοίκους της πόλης.
Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσουμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστούμε, αναπτύσοντας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.