Αποστολέας Θέμα: ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΙΑ 2015  (Αναγνώστηκε 1275 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Moderator
  • ***
  • Δώστε Συγχαρητήρια
  • -Δώστε: 0
  • -Λαμβάνω: 11
  • Μηνύματα: 43
  • Τόπος: nea triglia
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 12
  • Φύλο: Γυναίκα
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΙΑ 2015
« στις: 01 Οκτώβριος 2015, 10:52:51 πμ »
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜ ΕΙΑ 2015
Με λαμπρότητ α εορτάστηκ αν και φέτος τα Χρυσοστόμ εια προς τιμήν του Αγίου Εθνοιερομ άρτυρος Χρυσοστόμ ου Σμύρνης και των απολεσθέν των κατά τη Μικρασιατ ική καταστροφ ή. Φέτος συμμετείχ ε στον εορτασμό και ο Οργανισμό ς Πολιτισμο ύ και Αθλητισμο ύ του Δήμου Ν. Προποντίδ ος  συμβάλλον τας έτσι στην   διεύρυνση των εορταστικ ών εκδηλώσεω ν, πράγμα που συζητούσε και επιδίωκε  από καιρό το Παράρτημα .
Ετσι οι εκδηλώσει ς διήρκησαν φέτος τρεις ημέρες.  Αρχισαν την Παρασκευή,  11/8/2015 με την μουσικοχο ρευτική παράσταση ''Κοσμοπολίτικη Σμύρνη'' από τους ΛΑΛΗΤΑΔΕς του πολιτιστι κού συλλόγου Φάρου  Ν.Μουδανι ών. Μια παράσταση αφιερωμέν η στην πολιτιστι κή άνθηση της πόλης που ποτίστηκε από τα αγιασμένα αίματα του Αγίου Χρυσοστόμ ου όπως ανάφεραν στην εισαγωγή τους ο πρόεδρος του Παραρτήμα τος κ .Ν. Κράνης και ο πρόεδρος του Οργανισμο ύ Πολιτισμο ύ κ.Μπέης Ε. Η πλατεία του χωριού κατακλύσθ ηκε από πλήθος Τριγλιανώ ν και άλλους συνδημοτώ ν μας που παρακολού θησαν με συγκίνηση  την παράσταση .
Το Σάββατο, στο πανηγυρικ ό εσπερινό που τελέσθηκε στον Ι. Ναό της Παναγίας της Παντοβασί λισσας, ο Σύλλογος έκανε την καθιερωμέ νη αρτοκλασί α. Την Κυριακή το πολυπληθέ ς εκκλησίασ μα παρακολού θησε με κατάνυξη το συλλείτου ργο των Τριγλιανώ ν εφημερίων με Αγιορείτε ς πατέρες που σφραγίστη κε με τη συγκινητι κή ομιλία του π. Γερασίμου του Αγιοπαυλί τη. Aκολούθησ ε η περιφορά της ολοσωμης εικόνας του Αγίου Χρυσοστόμ ου με τη συνοδεία  της Φιλαρμονι κής της Ν. Τρίγλιας , ομάδας νέων ντυμένων με τις παλιές Τριγλιανέ ς φορεσιές, που κρατούσαν τα λάβαρα του Συλλόγου μας και την Ελληνική σημαία καθώς  και πλήθους Τριγλιανώ ν. Η πομπή κατέληξε μπροστά στην προτομή του Αγίου. Μέσα σε μια σεμνή τελετή, μετά την επιμνημόσ υνη δέηση ακολούθησ ε η κατάθεση  στεφάνων. Φέτος μας τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν στεφάνι ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στην Ελλάδα, κ.Μαδρίτη ς Αντώνιος και ο πρόεδρος της Παγκόσμια ς Ενωσης Ποντιακής Νεολαίας κ Αλκης Αναστασιά δης,  τους οποίους  υποδεχθήκ αμε και φιλοξενήσ αμε στο σύλλογό μας
Οι εκδηλώσει ς κορυφώθηκ αν το βράδυ στο πολιτιστι κό κέντρο του Συλλόγου μας. Η γραμματέα ς του παραρτήμα τος κ.Δ. Παρασκευά και ο πρόεδρος κ. Κράνης Ν. με τις σύντομες εισαγωγές τους εισήγαγαν το πολυπληθέ ς ακροατήρι ο στο κλίμα της εκδήλωσης . Το κλίμα αυτό διατήρησε και η Δημοτική χορωδία της Ν.Τρίγλια ς με παλιά Τριγλιανά και άλλα Μικρασιάτ ικα τραγούδια . Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.Σακελαρ ίδης Βασίλειος, ο πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Τριγλιανώ ν, που με την εμπεριστα τωμένη ομιλία του παρουσίασ ε πρωτόγνωρ α στοιχεία τα οποία ανακάλυψε με προσωπικό του κόπο και αφορούσαν  στην προσφορά του Αγίου Χρυσοστόμ ου προς τη γενέτειρά  του Τρίγλια κατά την εξορία του τα έτη  1907-1909.Τέλος την εκδήλωση έκλεισε μουσικό σχήμα με μικρασιάτ ικα τραγούδια συγκινώντ ας και ενθουσιάζ οντας το κοινό.
Πιστεύουμ ε ότι οι εκδηλώσει ς αυτές συντέλεσα ν και φέτος στην απονομή τιμής πρωτίστως στον Αγιό μας αλλά και στους αδικοχαμέ νους προγόνους μας. Βοήθησαν τους μεγαλύτερ ους να θυμηθούν και τους νέους να γνωρίσουν .
Δέσποινα Παρασκευά
Στην εικονοθήκ η (Gallery) έχετε την δυνατότητ α,
 να δείτε περισσότερες φωτογραφί ες,
 από την δράση του παραρτήμα τος μας.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal