Αποστολέας Θέμα: Τριγλιανό Χρονικό, ένα βιβλίο από επιστολές του Αλ. Μουμτζή.  (Αναγνώστηκε 2872 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Administrator
  • *****
  • Δώστε Συγχαρητήρια
  • -Δώστε: 135
  • -Λαμβάνω: 19
  • Μηνύματα: 477
  • Τόπος: Ραφήνα
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 27
  • Φύλο: Άντρας
Υπάρχουν πατριώτες, που κάνουν μεγάλες προσπάθει ες και με πολύ αγάπη, αναζητούν και βρίσκουν, σπουδαία ιστορικά στοιχεία, που αφορούν τον τόπο των προγόνων μας.
Ένας από αυτούς, είναι και ο Βασίλης ο Σακελλαρί δης.
Μετά από πολύ αγώνα, που κράτησε για αρκετά μεγάλο διάστημα, κατόρθωσε και μας έκανε γνωστό, το "Τριγλιανό Χρονικό", ένα βιβλίο του ἈΑνδρέα Στ. Χελιώτη, που έχει συγκεντρώ σει επιστολές του πατριώτη, Αλέξανδρο υ Μουμτζή που του έστελνε κάθε βδομάδα από την Τρίγλια ο πατέρας του, Χριστόφορ ος Μουμτζής.


Μπορείτε, να κατεβάσετ ε και να διαβάσετε, το Τριγλιανό Χρονικό, από το φόρουμ μας πατώντας την εικόνα.

Ας γνωρίσουμ ε τον συγγραφέα του Βιβλίου, Ἀνδρέα Στ. Χελιώτη

Γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς Υδραϊκής καταγωγής, ο πατέρας του ήταν πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού.
 
Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπι- στήμιο Αθηνών, με μεταπτυχι ακές σπουδές στις Η.Π.Α., στο Philips Universit y της Οκλαχόμα, όπως επίσης και στο Andover Newton Theologic al School στην Βοστώνη της Μασαχουσέ της.  Ήταν κάτοχος διδακτορι κού (PhD) από το Αριστοτέλ ειο Πανεπιστή μιο Θεσσαλονί κης, με ειδικότητ α στην Θρησκειολ ογία – Ιστορία Θρησκευμά των.   
Ανδρέας Στυλιανού Χελιώτης

Από πολύ νωρίς δίδασκε σε κατηχητικ ά σχολεία διαφόρων εκκλησιασ τικών ενοριών του Πειραιά.  Μετέπειτα δίδαξε στην Ελληνογαλ λική Σχολή Αρρένων «Αγ. Παύλος» (St. Paul), καθώς και στο Ελληνικό Κοινοτικό Σχολείο στην Τρίπολη της Λιβύης.
 
Διετέλεσε μόνιμος υπάλληλος στα υπουργεία Προεδρίας και Εξωτερικώ ν, όπου για περίπου 15 χρόνια υπηρέτησε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Μόσχα της Ρωσσίας.
 
Για χρόνια ασχολήθηκ ε με την Ιεραποστο λή στην Άπω Ανατολή, ιδιαίτερα με την Κορέα, συνέτασσε δε και επιμελείτ ο την έκδοση του τριμηνιαί ου Δελτίου του Πατριαρχι κού Ιδρύματος Ιεραποστο λής, του οποίου μάλιστα διετέλεσε Γεν. Γραμματέα ς επί σειρά ετών, δραστηριό τητες τις οποίες με ζήλο υποστήριζ ε έως τις τελευταίε ς του ημέρες.
 
Ήταν έγγαμος με την Μαρίκα Χελιώτη, με την οποίαν απέκτησαν ένα τέκνο, τον Στυλιανό-Ευάγγελο.
Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσο υμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθ ήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστού με, αναπτύσον τας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal