Αποστολέας Θέμα: ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΙΓΛΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Φ.ΚΑΒΟΥΝΙΔΗ  (Αναγνώστηκε 1382 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Global Moderator
  • ***
  • Δώστε Συγχαρητήρια
  • -Δώστε: 71
  • -Λαμβάνω: 109
  • Μηνύματα: 357
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 112
  • Φύλο: Άντρας
Το διήμερο 16 και 17 Νοεμβρίου 2018, τελέστηκε το μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη των Τριγλιανώ ν, Φίλιππου Καβουνίδη, στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδική ς. Οργανώθηκ ε από κοινού από το Σύλλογο Απανταχού Τριγλιανώ ν με το Παράρτημα Ν.Τρίγλια ς και από το Σύλλογο Τριγλιανώ ν Ραφήνας. 

Ο Σύλλογος Τριγλιανώ ν Ραφήνας με αρχηγό εκδρομής, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Κική, γέμισαν ένα λεωφορείο και ταξίδεψαν για να παραβρεθο ύν στο μνημόσυνο . Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Φίλιππου Καβουνίδη, εγγονού του μεγάλου ευεργέτη καθώς και του Δημάρχου Βασίλη Πστικίδη.

Μετά την άφιξη του ταξιδιωτώ ν, η πρώτη συνάντηση έγινε στο πνευματικ ό κέντρο του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανώ ν στη Νέα Τρίγλια όπου τους υποδέχθηκ αν οι πρόεδροι Τάσος Μαστρογιά ννης (του Συλλόγου) και Σταύρος Μπαμπαροξ ής (του Παραρτήμα τος). Υπήρξε ενθουσιασ μός και συγκίνηση, όπως συμβαίνει κάθε φορά που σμίγουν συγγενείς, φίλοι και συμπατριώ τες. Ο Σύλλογος με το Παράρτημα, προσέφερε, εξαιρετικ ά εδέσματα για το «καλωσόρισες» στους ταξιδιώτε ς.

(φωτ. Αλ. Κοκκαλάς)                                                         (φωτ. Αλ. Κοκκαλάς)   (φωτ. Αλ. Κοκκαλάς)


Ο κ. Σακελλαρί δης, ξενάγησε τους Τριγλιανο ύς στην έκθεση φωτογραφί ας «Πορτραίτα Τριγλιανώ ν πριν τη Μικρασιατ ική καταστροφ ή». Πολλοί Τριγλιανο ί αναγνώρισ αν συγγενείς τους στις παλιές φωτογραφί ες και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρο ν για την έκθεση. Στην έκθεση παραβρέθη κε και τίμησε με την παρουσία της αντιπροσω πεία της ΟΠΣΕ (Ομοσπονδί α Προσφυγικ ών Σωματείων Ελλάδος) με τον πρόεδρό της κ. Οραήλογλο υ. Η έκθεση θα μεταφερθε ί αργότερα και στη Ραφήνα.


Την επομένη, έγινε το μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη Φίλιππου Καβουνίδη από τον σεβασμιώτ ατο μητροπολί τη Προύσας κ. Ελπιδοφόρ ο, στον Ι. Ν. Παντοβασί λισσας στη Ν. Τρίγλια. Στη συνέχεια κατατέθηκ αν στεφάνια από τις αρχές και τους συλλόγους στον ανδριάντα του μεγάλου ευεργέτη στην πλατεία της Ν. Τρίγλιας. Ακολούθησ ε καφές στο πνευματικ ό κέντρο της εκκλησίας, που προσφέρθη κε από τον ιερέα της Ν. Τρίγλιας κ. Χρυσόστομ ο. Στη συνέχεια, ο  σεβασμιώτ ατος μητροπολί της κ. Ελπιδοφόρ ος και οι αρχές ξεναγήθηκ αν στην έκθεση φωτογραφί ας από τον κ. Σακελλαρί δη στο Πνευματικ ό κέντρο. Ακολούθως, ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανώ ν κ. Μαστρογιά ννης, προσέφερε γεύμα προς τιμήν του κ. Ελπιδοφόρ ου, του ζεύγους Καβουνίδη και εκπροσώπω ν αρχών και φορέων σε ταβέρνα της Ν. Τρίγλιας.

Οι ταξιδιώτε ς επισκέφθη καν το σπήλαιο των Πετραλώνω ν. Το βράδυ έγινε το καθιερωμέ νο γλέντι με χορό, στο κέντρο Ναυτίλος και προσφέρθη καν αναμνηστι κά εκατέρωθε ν. Το γεύμα, η μουσική, και ο χορός κράτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες. 

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal