Αποστολέας Θέμα: ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ  (Αναγνώστηκε 4565 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

alekostriglia

  • Επισκέπτης
ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ
« στις: 25 Δεκέμβριος 2009, 08:14:04 μμ »
Απο το άθρο της ΚΟΚΚΑΛΑ ΕΛΕΝΗΣ στη εφημερίδα του Δήμου Τρίγλιας <<ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ>>

Τα Χριστούγε ννα είναι η μεγάλη γιορτή της Χριστιανο σύνης η οποία προτρέπει τον άνθρωπο να επιδοθεί σε έργα φιλαθρωπί ας και ομονοίας , να αισθανθεί παιδί και να έρθει για άλλη μια φορά πιο κοντά στην Εκκλησία και την πίστη.
Οι γιορτές είναι μέρες χαράς, αλλά και μέρες που οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να εξαγνίσου ν την ψυχή τους Αρκετές είναι οι δυσκολίες τα οικονομικ ά βάρη, το άγχος οι κόντρες, η ένταση της καθημεριν ής τους ζωής.
Οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία να παραμερίσ ουν κάθε είδους κόντρα, εγωισμό, καχυποψία και να ΄ρθουν πιο κοντά στον εαυτό τους, τη ψυχή τους και τη γαλήνη της.
Οι ημέρες των γιορτών είναι ημέρες εσωτερική ς πληρότητα ς, δεν αισθάνοντ αι οι άδειοι άνθρωποι όταν συμμετέχο υν στη χαρά των γιορτών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι γιορτές έχουν θεραπευτι κή δύναμη για την ψυχή.
Και όταν η ψυχή ηρεμήσει και γαληνέψει σίγουρα πιο εύκολα μπορεί να συγχωρέσε ι. Πιο εύκολα μπορεί να κάνει μια καλή πράξη, να προσφέρει στον συνάνθρωπ ο από αυτά που του περισσεύο υν είτε είναι υλικά, είτε πνευματικ ά αγαθά.
Τι είναι στ’ αλήθεια αυτό που μας χωρίζει απ’ τον συνάνθρωπ ο ή όπως καλύτερα το λέει ο λαός, τι έχουμε να χωρίσουμε μαζί του. Τα προβλήματ α ίδια για όλους, οι δοκιμασίε ς… επίσης και η ζωή …ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ.
Πόσο στοιχίζει αλήθεια, μια καλή κουβέντα, ένα συγκαταβα τικό νεύμα, ένα χαμόγελο, μια καλημέρα Απλά και ανέξοδα πράγματα που κάνουν όμως τη διαφορά.
Αυτά τα Χριστούγε ννα ας τα δώσουμε τη Θρησκευτι κότητα που τους ταιριάζει κλέβοντας από την διασκέδασ η και τον καταναλωτ ισμό και ας τα’ αφήσουμε  να μας πάνε πίσω, εκεί, στο σπίτι της γιαγιάς, με τα στρωμένα χαλιά, το στολισμέν ο δένδρο με τα παλιά λαμπάκια, τα αγγελάκια στις κουρτίνες, τον γεμάτο μπουφέ με γλυκά, τη μυρωδιά της σόμπας που μπουμπουν ίζει και το καντηλάκι που σιγοκαίει .
Εικόνες που δεν ξεριζώνον ται εύκολα από μέσα μας.
Αυτές οι γιορτές ας σταματήσο υν για λίγο τη ροή του χρόνου και ας μας πάνε πίσω στην παιδική μας ηλικία, εκεί που τα πράγματα ήταν απλά αυτό που φαίνονταν .
Και αυτό που σίγουρα θα δυναμώσει την ψευδαίσθη ση και πώς είμαστε ακόμη παιδιά, είναι η φορτισμέν η με τόσο συναίσθημ α γιορτή των Χριστουγέ ννων… που αν την καταργούσ αμε θα ήταν το ίδιο σα να τρεφόμαστ ε με σάντουιτς, αντί να καθόμαστε στο τραπέζι.    

Με εκτίμηση ΚΟΚΚΑΛΑ ΕΛΕΝΗ

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Administrator
  • *****
  • Δώστε Συγχαρητήρια
  • -Δώστε: 135
  • -Λαμβάνω: 19
  • Μηνύματα: 477
  • Τόπος: Ραφήνα
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 27
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ
« Απάντηση #1 στις: 26 Δεκέμβριος 2009, 06:44:24 πμ »
Παράθεση
Αυτά τα Χριστούγε ννα ας τα δώσουμε τη Θρησκευτι κότητα που τους ταιριάζει κλέβοντας από την διασκέδασ η και τον καταναλωτ ισμό και ας τα’ αφήσουμε  να μας πάνε πίσω, εκεί, στο σπίτι της γιαγιάς, με τα στρωμένα χαλιά, το στολισμέν ο δένδρο με τα παλιά λαμπάκια, τα αγγελάκια στις κουρτίνες, τον γεμάτο μπουφέ με γλυκά, τη μυρωδιά της σόμπας που μπουμπουν ίζει και το καντηλάκι που σιγοκαίει .
Εικόνες που δεν ξεριζώνον ται εύκολα από μέσα μας.


Πολύ καλά τα λέει η Πατριώτισ σα μας και συμφωνώ μαζί της. Με την διαφορά ότι τον τρόπο που γιορτάζαμ ε τα Χριστούγε ννα και όλες τις εορτές πριν 30-40-50 χρόνια, ΔΕΝ τον γνωρίζει η νεολαία μας, πλην ελαχίστων . Και αυτό είναι κακό για τις παραδόσει ς μας. Δυστυχώς επικράτησ ε ο καταναλωτ ισμός και εκεί.
Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσο υμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθ ήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστού με, αναπτύσον τας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal