Απανταχού Τριγλιανοί Απόγονοι

Σύλλογοι και φορείς των Απανταχού Τριγλιανών => Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραφήνας-Πικερμίου => Μήνυμα ξεκίνησε από: triglianos - admin foroum στις 02 Ιούλιος 2013, 09:38:46 μμ

Τίτλος: Στη φύση ο κόσμος είναι πολύχρωμος όπως και στη Βιβλιοθήκη
Αποστολή από: Μέλος Φόρουμ στις 02 Ιούλιος 2013, 09:38:46 μμ
(https://triglianoi.gr/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.triglianoi.gr%2Fgallery%2F1-020713213234.jpeg&hash=5088d197fb0a07e83cd664a3e899abe1c6fd0fb9)Με αφετηρία το Γυμνασιο και πληροφορί ες  για το οχυρό ξεκίνησε η διαδρομή μας για τη γνωριμία της "άλλης πλευράς της πόλης" το Σάββατο 22 Ιουνίου με βασικό οδηγητή μας τον κ Αντώνη Λαζαρή.
Η πρώτη στάση έγινε στο εκκλησάκι της Παναγίτσα ς και στον τάφο του Καβουνίδη , του ανθρώπου που με τα καράβια του, έφερε τους πρόσφυγες Τριγλιανο ύς σε τούτο τον τόπο, μετά τη μικρασιατ ική καταστροφ ή.
Περπατήσα με προς το πάρκο, μιλήσαμε για την χλωρίδα και την πανίδα που προϋπήρχε σε κείνο το σημείο, και τις αλλαγές που δημιουργο ύνται από τον άνθρωπο αλλά και από τη φύση , και τις συνέπειες αυτών στο περιβάλλο ν που ζούμε σήμερα. Με υπέροχο φωτογραφι κό υλικό, που είχε ετοιμαστε ί , είδαμε τα λουλούδια που ζουν εκεί τις άλλες εποχές του χρόνου καθώς και τη "μεταμόρφω ση" της  κατά τα  άλλα ήρεμης σήμερα κοίτης του ποταμιού.
Σταθήκαμε στα σημεία του λιμανιού που παλιότερα υπήρχαν μόνο τα ψαροκάικα, ταξιδέψαμ ε νοερά στους χωματόδρο μους που οδηγούσαν στο παλιό γήπεδο της Τριγλίας, "μπήκαμε" στο παλιό παγοποιεί ο, και "ήπιαμε ουζάκι" στην παλιά ταβέρνα του Ασημάκη, πάνω στο θρυλικό τσιμεντόπ λοιο... 
 
Η φουσκοθαλ ασσιά,  μας ανάγκασε να ανηφορίσο υμε προς το ζεστό σπιτάκι της Τρίγλιας, το σημερινό λαογρφικό μουσείο, όπου οι άνθρωποι- δημιουργο ί του, μας ταξίδεψαν στα παλιά διόφορα σπίτια, που είχαν εκεί, τις συνήθειες των γιαγιάδων και των παππούδων τους , καθώς και στην "αδερφοσύν η" που έχει αναπτυχθε ί με τους ανθρώπους που ζουν, ακόμα και τώρα, σε κείνα τα παλιά αρχοντόσπ ιτα. .
Μια συγκινητι κή βόλτα που έδωσε όμορφα ερεθίσματ α στους μικρούς και νέους κατοίκους της πόλης.
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal