Αποστολέας Θέμα: ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ  (Αναγνώστηκε 1364 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Moderator
  • ***
  • Δώστε Συγχαρητήρια
  • -Δώστε: 0
  • -Λαμβάνω: 11
  • Μηνύματα: 43
  • Τόπος: nea triglia
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 12
  • Φύλο: Γυναίκα
ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ
« στις: 04 Νοέμβριος 2015, 12:59:26 πμ »
Μετά από επανειλημ μένες προσπάθει ες ο Σύλλογος των απανταχού Τριγλιανώ ν και το Παράρτημά του στη Ν.Τρίγλια  πραγματοπ οίησαν την πολυπόθητ η εκδρομή  στη Ραφήνα. Μια εκδρομή πολύ πιο διαφορετι κή από τις άλλες γιατί στη Ραφήνα μας περίμεναν οι δικοί μας άνθρωποι.

 Στην είσοδο της πόλης μας υποδέχθηκ ε θερμά ο Δήμαρχος της Ραφήνας ,ο Τριγλιανό ς  κ.Βασίλει ος Πιστικίδη ς και μας οδήγησε στο Πολιτιστι κό Κέντρο του Συλλόγου των εκεί Τριγλιανώ ν. Μας υποδέχθηκ αν η επί 23  χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου κ.Θωμαή Αρβανιτίδ ου, ο πρώην πρόεδρος της  Ραφήνας και επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου ο Τριγλιανό ς, κ.Ανδρέας  Κεχαγιόγλ ου, ο πολυγραφό τατος ιατρός κ. Στάθης Δημητρακό ς , η αξιόλογη κ. Ευγενία Μυτιληναί ου, ο αδελφός της Ανδρέας, μέλη του Συλλόγου και πολλοί άλλοι Τριγλιανο ί.  Σκηνές συγκινητι κές εκτυλίχθη καν. Συναντήθη καν συγγενείς, φίλοι, γνωστοί. Πολλοί ζητούσαν πληροφορί ες  για τους συγγενείς τους που δεν είχαν λάβει μέρος στην εκδρομή.
Μας ξενάγησαν στο Πολιτιστι κό τους κέντρο ,τη μικρή κιβωτό της πολιτιστι κής τους κληρονομι άς ,έγιναν οι χαιρετισμ οί ανταλλάξα με δώρα, γευθήκαμε τα νόστιμα εδέσματα που μας πρόσφεραν με αγάπη και δώσαμε την υπόσχεση να βρισκόμασ τε συχνά.
Το βράδυ μας φιλοξένησ ε ο Δήμαρχος. Μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η αγάπη του κ. Πιστικίδη και του ξαδέλφου του κ. Ανδρέα Μυτιληναί ου για τη Ν.Τρίγλια . Άλλωστε είχαμε μπροστά μας τους απογόνους του αείμνηστο υ κ. Α. Πιστικίδη που διέσωσε μέσα  στα βιβλία του την Τριγλεία της Βιθυνίας.

Η επομένη ημέρα ήταν αφιερωμέν η στην Αθήνα. Κατ’ αρχάς επισκεφτή καμε το Βυζαντινό μουσείο όπου και θαυμάσαμε την εικόνα της Παναγίας Επίσκεψης που έφεραν οι Τριγλιανο ι από την πατρίδα τους. Στην συνέχεια  η αξιόλογη ξεναγός μας κ.Χρυσή Βελντούρη  με  λεπτομερή ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολής, στον Ι. Βράχο της Ακρόπολης . στην Αρχαία  Αγορά μας ταξίδεψε αιώνες πριν προκαλώντ ας μέσα στην ψυχή μας το δέος για τον πολιτισμό των προγόνων μας.

Η   Κυριακή ήταν ημέρα απόδοση τιμής. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργί ας κάτω από το βλέμμα της  Παντοβασί λισσάς μας, παρακολου θήσαμε το τρισάγιο που έγινε στον τάφο του Φ.Καβουνί δη, του σωτήρα των Τριγλιανώ ν και καταθέσαμ ε στεφάνια στο μνημείο των  Τριγλιανώ ν προσφύγων .
Τελευταίο ς σταθμός, το Δημαρχείο . Μια μεγάλη παρέα όλοι μας. .Γνωρίζου με τον κΠ.Στρουβ έλη, τον κ.Λαζαρή, κ.Μισοκίλ η και πολλούς άλλους. Ο Δήμαρχος  και οι δύο πρόεδροι του Συλλόγου κάνουν προτάσεις ακολουθεί συζήτηση , ερχόμαστε κοντά, αισθανόμα στε όμορφα.
Και τέλος έρχεται η ώρα του αποχαιρετ ισμού. Τους ευχαριστο ύμε θερμά και τους προσκαλού με στην Ν.Τρίγλια .Και η κ.Θωμαή Αρβανιτίδ ου και ο Δήμαρχος μας υπόσχοντα ι ότι θα ανταποκρι θούν. Τους περιμένου με για να ανταποδώσ ουμε την φιλοξενία και να διατηρήσο υμε το δεσμό αίματος που μας συνδέει.

Δέσποινα Παρασκευά
Στην εικονοθήκ η (Gallery) έχετε την δυνατότητ α,
 να δείτε περισσότερες φωτογραφί ες,
 από την δράση του παραρτήμα τος μας.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal