Αποστολέας Θέμα: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ 1/8 ΜΕ ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ  (Αναγνώστηκε 75 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Global Moderator
 • ****
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 106
 • -Λαμβάνω: 53
 • Μηνύματα: 782
 • Τόπος: Ραφήνα
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 65
 • Φύλο: Άντρας
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ 1/8 ΜΕ ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
« στις: 22 Ιούλιος 2021, 01:35:48 μμ »Την Κυριακή 1/8/2021 και ώρα 5.30 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Ραφήνας η Τρίγλια Ραφήνας αντιμετωπ ίζει τη Μάχη Μαραθώνα, σε φιλικό αγώνα.
  Ο Α.Π.Ο-/Αθλητικός Ποδοσφαιρ ικός Όμιλος / - ‘’Μάχη Μαραθώνος’’ ιδρύθηκε το1947. Ο Σύλλογος του Μαραθώνα έχει  χρώματα κίτρινα-μαύρα και έμβλημα το κεφάλι του στρατηγού Μιλτιάδη.


Ο Μαραθώνας και περίφημη Μάχη 490πΧ: Ο Μαραθώνας είναι αρχαιότατ η και σύγχρονη πόλη στην Ανατολική Αττική. Η αρχαία πόλη και η γύρω πεδιάδα πήρε το όνομά της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο ή Μαραθώνα, κατά την άλλη εκδοχή από τον Αρκάδα ήρωα, Μάραθο. Ο Μαραθώνας μαζί με τις γειτονικέ ς πόλεις Προβάλινθ ο, Οινόη και Τρικόρυνθ ο αποτελούσ αν την Ιωνική Τετράπολη . 
Ο Μαραθώνας μετά τη συνένωση υπήρξε ένας από τους πλούσιους και ισχυρούς δήμους της Αττικής. Κατά την μυθολογία, στην πεδιάδα του Μαραθώνα, ο Θησέας σκότωσε τον Μαραθώνιο Ταύρο. Οι Μαραθώνιο ι πρώτοι θεοποίησα ν τον Ηρακλή και τον λάτρευαν.
 Περίφημη είναι η μάχη του Μαραθώνα, που έγινε το 490 π.Χ στην πεδιάδα του Μαραθώνα μεταξύ των Αθηναίων, βοηθούμεν ων από λίγους Πλαταιείς συμμάχους με επικεφαλή ς τον Μιλτιάδη και των Περσών τον Αρταφέρνη, κατά την οποία οι Έλληνες νίκησαν τους Πέρσες. Δέκα χιλιάδες Αθηναίοι πολεμιστέ ς και χίλιοι Πλαταιείς παρατάχθη καν απέναντι σε πολλούς περισσότε ρους Πέρσες. Ο Μιλτιάδης δυνάμωσε τα άκρα της παράταξης και άφησε λιγότερου ς στο κέντρο. Οι Αθηναίοι έσπασαν τα  άκρα της παράταξης και κύκλωσαν τους Πέρσες. Πολλοί Πέρσες σκοτώθηκα ν (6.000) και άλλοι τράπηκαν σε φυγή προς τα πλοία  που ήταν στον όρμο του Μαραθώνα. Το μήνυμα της νίκης στην Αθήνα αναγγέλθη κε από δρομέα οπλίτη, ο οποίος έφθασε στην πόλη και βροντοφών αξε «νενικήκαμεν»και έπεσε νεκρός. Σε ανάμνηση του γεγονότος καθιερώθη κε κατά τους πρώτους Ολυμπιακο ύς αγώνες της Αθήνας (1896)το αγώνισμα του Μαραθώνιο υ δρόμου. Οι 192 Αθηναίοι που έπεσαν στη μάχη τάφηκαν σε τύμβο( Τύμβος του Μαραθώνα) και τοποθετήθ ηκε τρόπαιο με επίγραμμα του Σιμωνίδη του Κειου ,από το νησί Κεα,τη Τζια: «Ελλήνων προμαχούν τες Αθηναίοι Μαραθώνι χρυσοφόρω ν Μήδων εστόρησαν δύναμιν». =Υπερ. των Ελλήνων, μαχόμενοι οι Αθηναίοι στον Μαραθώνα συνέτριψα ν τη δύναμη των χρυσοφόρω ν  Μήδων. (πάμπλουτω ν Περσών ).
Οι Πλαταιείς που έπεσαν στη μάχη τάφηκαν λίγο πιο πέρα (Τάφος των Πλαταιών). Στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα, έχουν έρθει στο φως σημαντικά αρχαιολογ ικά ευρήματα. Ο Μαραθώνας είναι μια από πιο τις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας και παγκοσμίω ς γνωστή.


Ο Μαραθώνιο ς  δρόμος
 Η θρυλική παράδοση σχετικά με τον Αθηναίο οπλίτη, που διάνυσε τρέχοντας την απόσταση από τον Μαραθώνα έως την Αγορά των Αθηνών για να αναγγείλε ι στους συμπατριώ τες του τη νίκη τους επί των Περσών και αφού είπε τις λέξεις
‘’Νενικήκαμεν’’, ’Χαρείτε, νενικήκαμ εν’’ κατέρρευσ ε και εξέπνευσε, φλόγισε την φαντασία του Γάλλου λόγιου και Φιλέλληνα MICHEL BREAL.
Πρότεινε την τέλεση του δρόμου αντοχής από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, προσέφερε μάλιστα και το ειδικό για το αγώνισμα έπαθλο. Ο πρώτος αγώνας Μαραθώνιο υ δρόμου στην ιστορία του αθλητισμο ύ έγινε στους Ολυμπιακο ύς Αγώνες των Αθηνών το 1896.
Ο BREAL δεν γνώριζε την εξαιρετικ ά μεγάλη απόσταση που χώριζε τον Μαραθώνα από την Αθήνα. Μία απόσταση που σήμερα είναι γνωστή σ’ ολόκληρο τον κόσμο. (42.195 μέτρα).
Στην διαδρομή τους από τον Μαραθώνα στην Αθήνα οι αθλητές και οι αθλήτριες περνούν από τον Τύμβο, που είναι 4.200 μ. από την αφετηρία, για να αποδώσουν τιμή σε εκείνους που έπεσαν στη μάχη του Μαραθώνα τον 490π.Χ.
Οι Μαραθωνοδ ρόμοι κάνουν ένα ωραίο και συναρπαστ ικό, λόγω της ιστορίας του αγώνα. Η κλασσική διαδρομή θεωρείται σαν η πιο δύσκολη του κόσμου.
Ο τερματισμ ός του Μαραθωνίο υ γίνεται πάντοτε στο Παναθηναϊ κό Στάδιο. Το ίδιο καλλιμάρμ αρο στάδιο που το 1896 έγιναν οι Α’ σύγχρονοι Ολυμπιακο ί Αγώνες.
 

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Global Moderator
 • ****
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 106
 • -Λαμβάνω: 53
 • Μηνύματα: 782
 • Τόπος: Ραφήνα
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 65
 • Φύλο: Άντρας
Απ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ 1/8 ΜΕ ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
« Απάντηση #1 στις: 31 Ιούλιος 2021, 02:45:32 μμ »
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚ Ε Ο ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ της 1/8 με τη ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal