Αποστολέας Θέμα: ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ  (Αναγνώστηκε 1975 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

alekostriglia

  • Επισκέπτης
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
« στις: 10 Ιούνιος 2011, 07:18:05 μμ »
                                                 ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
Κάθε μέρα βλέπω πόσα σκουπίδια κουβαλάνε τα απορηματο φόρα για των χυτά ,και αναλογίζο μαι τη κάναμε εμείς τα σκουπίδια μας ,στον παλιό καιρό.
Ότι ήταν από φαγώσιμα που περίσσευα ν οι φλούδες από (καρπούζια πεπόνια φλούδες από μήλα πορτοκάλι α και τα δίναμε στο γουρούνι (έλεγε ο Πέτρος ο Ασκέρης το ουρούνι (γουρούνι) είναι ο ουμπαράς (κουμπαράς) του σπιτιού)  και στις κότες που είχε κάθε οικογένει α.
Τα χαρτιά και ότι άλλο καιότανε στο καζάνι.
Και η τουαλέτα μας είχε πάντα επίσκεψη από τις κότες και ήταν πάντα καθαρή.
Δεν είχαμε πλαστικές σακούλες πλαστικά μπουκάλια .
Και από ρούχα όταν ήταν να παταχτούν ε  πλενότανε και κοβότανε κουρέλια τα ράβανε και μετά ύφαιναν τις (βρανίες)
 Τα οργανικά σκουπίδια (απομεινάρ ια τροφίμων) αν χρησιμοπο ιηθούν σωστά, δίνουν το καλύτερο είδος λιπάσματο ς για τα χωράφια σε σχέση με τα χημικά λιπάσματα που παράγουν οι βιομηχανί ες.
Η ανακύκλωσ η είναι αναγκαία για μας και τα παιδιά μας. Τα παιδιά πρέπει να συνειδητο ποιήσουν από νωρίς τις ευθύνες που έχουν για την ποιότητα του περιβάλλο ντος και κατ’ επέκταση για την ποιότητα ζωής. Όλοι μας είναι αναγκαίο να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να αναλάβουμ ε δράση και ενεργό συμμετοχή, όχι μόνο ατομικά αλλά και συλλογικά, για να υπάρξει λύση στα μελλοντικ ά περιβαλλο ντικά προβλήματ α. Ας δώσουμε το καλό παράδειγμ α στα παιδιά μας:
Ευαισθητο ποιήστε τα παιδιά σας από μικρά, γιατί το μέλλον αυτού του πλανήτη τους ανήκει

<a href="http://www.youtube.com/v/JDCTlG6kdLM?fs=1&amp;amp;hl=el_GR" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/JDCTlG6kdLM?fs=1&amp;amp;hl=el_GR</a> 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal