* * * Αγαπητοί Πατριώτες, θα ήταν θαυμάσια ενέργεια να κάνετε εγγραφή, ώστε να συμμετέχετε ως μέλη μας, στην προσπάθεια αυτή.* * * Αν, είστε ήδη μέλη μας, συνδεθείτε με τον λογαριασμό που έχετε.* * * Ευχαριστούμε.* * *

Φιλαρμονική Ραφήνας Ιστορικό

Ξεκίνησε από triglianos - admin foroum, 01 Αυγούστου 2009, 01:14:05 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

triglianos - admin foroum

triglianos - admin foroum

Η Φιλαρμονική Ραφήνας αποτελείται από ερασιτέχνες μουσικούς οι οποίοι με περισσή αγάπη και διάθεση, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της και δίνουν πραγματικά ένα άλλο χρώμα στην πόλη.

Ιστορικό Της Φιλαρμονικής

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ραφήνας ιδρύθηκε το 1982 όταν η Ραφήνα ήταν ακόμα Κοινότητα επί προεδρείας Αντωνίου Κουζά.

Από το Σεπτέμβριο του 2001ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ανδρέα Κεχαγιόγλου και με  την ανάληψη της διεύθυνσης της από τον Γιώργο Καλούδη και την Ειρήνη Φωτεινάκη, κάνει καινούριο ξεκίνημα, σε νέα εκπαιδευτική βάση με  καινούριους στόχους και φιλοσοφία.

Βασικός στόχος πλέον είναι η πολύπλευρη και άρτια μουσική κατάρτιση των μαθητών και η δημιουργία αξιόλογων μουσικών τμημάτων.

Για τον σκοπό αυτό ιδρύονται σχολές και τμήματα Θεωρητικών μαθημάτων και Σολφέζ καθώς και διδασκαλίας οργάνων  στα πρότυπα μεγάλων Ωδείων.

Στα τμήματα της συμμετέχουν περίπου 40 σπουδαστές όλων των ηλικιών, οι οποίοι διδάσκονται Θεωρία Μουσικής, Σολφέζ και τα όργανα της Μπάντας.

Το 2003 δημιουργείται η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής, με σκοπό την παροχή ψυχαγωγίας στο κοινό μέσω συναυλιών ή και άλλων μουσικών δραστηριοτήτων.

Στο ρεπερτόριο της που συνεχώς διευρύνεται συμπεριλαμβάνονται ελληνικά και ξένα τραγούδια διαφόρων εποχών και συνθετών, μουσικές από ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές επιτυχίες, μιούζικαλ, μουσική από το κλασσικό ρεπερτόριο καθώς και μελωδίες σε διάφορους χορευτικούς ρυθμούς (από valse και tango μέχρι latin και rock 'n roll).

Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής όλα αυτά τα χρόνια έχει παρουσιάσει αξιόλογες συναυλίες οι οποίες έχουν τύχει θερμής ανταπόκρισης απο το κοινό τόσο των κατοίκων της πόλης, όσο και των επισκεπτών της.

Βασικός στόχος της Ορχήστρας πέρα από την ανάδειξη διαφόρων συνθετών και ειδών μουσικής, είναι και η ανάδειξη των μαθητών - μουσικών της σαν μουσικούς εκτελεστές και η ενθάρρυνση κάθε είδους καλλιτεχνικής τους έκφρασης.

Το 2006 και στα πλαίσια της αναβάθμισης  του εκπαιδευτικού της χαρακτήρα  η Φιλαρμονική ιδρύει  Τμήμα  Μουσικής  Προπαιδείας  για παιδιά μικιρότερης ηλικίας με στόχο την δημιουργία φυτωρίου μελλοντικών μουσικών της φιλαρμονικής.

Στα τμήματα αυτά συμμετέχουν περιπου 25 παιδιά ηλικίας 4-8 ετών τα οποία υπό την καθοδήγηση της Ειρήνης Φωτεινάκη διδάσκονται βασικά στοιχεία μουσικής θεωρίας με απλό τρόπο ούτως ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν αργότερα την Μουσική με μεγαλύτερη ευκολία.

Η Φιλαρμονική στεγάζεται στο κτίριο της Παλιάς Κοινότητας Ραφήνας ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πόλης το οποίο της έχει παραχωρηθεί απο τον Δήμο Ραφήνας και το οποίο έχει διαμορφωθεί ανάλογα, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της.

Πηγή: http://dfr.gr/?action=paging&cat=1&code=1

http://www.youtube.com/v/UiArrHP-OUg&hl=en&fs=1&color1=0x402061&color2=0x9461cahttp://www.youtube.com/v/gfAKzg6Dixo&hl=en&fs=1&color1=0x402061&color2=0x9461ca
Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσουμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστούμε, αναπτύσοντας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.