"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

Αρχιερατική λειτουργία χοροστατώντας του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως

Ξεκίνησε από alekostriglia, 01 Ιουνίου 2009, 08:42:28 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένες εκδηλώσεις

alekostriglia

alekostriglia

     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ

  Προσκύνημα στην παλαιά Τρίγλια
  Πατριαρχική  Θεία Λειτουργία
  01/07-05/07/2009

1η μέρα ---01/07/09—ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΡΙΓΛΙΑ
  Συγκέντρωση στις 06.00 , ............................, αναχώρηση για παλιά Τρίγλια. Άκολουθώντας την Εγνατία οδό , περνάμε περιφερειακά την Καβάλα, Ξάνθη , Κομοτηνή , Αλεξανδρούπολη φτάνουμε στα ελληνοτουρκικά  σύνορα Κήπων μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις είσοδος στην Τουρκία . Πρώτη πόλη που συναντάμε  η Κεσάνη από εκεί ξεκινάμε την διαδρομή στην χερσόνησο της Καλλίπολης , από την παλιά Καλλίπολη θα πάρουμε το φέρρυ μπόουτ που θα μας οδηγήσει στην απέναντι πλευρά των στενών του Ελλησπόντου στην Λάμψακο . Περνώντας από Πηγές , Αρτάκη , Πάνορμο φτάνουμε στην ΠΡΟΥΣΣΑ , στους πρόποδες του Ολύμπου .
  Τακτοποίηση στο ξενοδοχέιο μας , δείπνο , διανυκτέρευση.
2η μέρα ---02/07/09—ΤΡΙΓΛΙΑ
  Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη  στην «πατρίδα».Σε μία όμορφη παραθαλάσσια τοποθεσία ένας «κήπος με ελιές».
Πατριαρχική Θεία Λειτουργία .(το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ημέρας θα ανακοινωθεί στην συνέχεια )
Χρόνος ελεύθερος στο χωριό ,  Άγιος Στέφανος , Άγιος Βασίλειος , Παντοβασίλισσα, Μονή Μετοικίου  , παλιές γειτονιές , σχολείο για όσους θέλουν επίσκεψη στο κοντινό Βελετρέρι .
 Γεμάτοι εικόνες και περισσή συγκίνηση ,αφήνουμε το χωριό πίσω μας , σίγουρα υποσχόμενοι ότι θα ξαναέρθουμε σύντομα .
  Επιστροφή στην ΠΡΟΥΣΣΑ , δείπνο στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση.
3η μέρα ---03/07/09---ΤΡΙΓΛΙΑ—ΑΙΒΑΛΙ
 Μετά το πρωινό ξεκινάει η σημερινή μας μέρα σε ένα διαφορετικό ύφος.
Περιήγηση στην καταπράσινη Προύσσα , την πρώτη οθωμανική πρωτεύουσα. Μαυσωλεία  τεμένη , ιεροδιδασκαλεία  παλιά γραφικά σπίτια σκαρφαλβμένα στην πλαγιά του Ολύμπου , το μνημείο του Καραγκιόζη , λίγος χρόνος στην σκεπαστή αγορά καθώς τα μεταξωτά της Προύσσας , είναι ονομαστά όπως και τα μπουρνούζια.
 Ξεκινάμε προς τα παράλια της Αιολίας , περνάμε περιφερειακά το Τσανάκκαλε , την πόλη του  Δάρδανου που στέκει φρουρός στα στενά του Ελλησπόντου.
  Επίσκεψη στην Τροία , τα ομηρικά έπη ζωντανεύουν μπροστά μας  καθώς περιηγούμαστε τον αρχαιολογικό χώρο .
 Ανεβαίνουμε το όρος Ίδη , κατευθυνόμενοι προς το ελληνικό Αδραμμύτι στον μυχό του ομώνυμου κόλπου και καταλήγουμε στο ΑΙΒΑΛΙ .
 Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο , διανυκτέρευση..
4η μέρα ---ΑΙΒΑΛΙ
  Σήμερα θα γνωρίσουμε το ΑΙΒΑΛΙ ,τις ελληνικές  ΚΥΔΩΝΙΕς  , πατρίδα του Κόντογλου και του Βενέζη . Θα περιηγηθούμε στο παλιό κομμάτι της πόλης με την έντονη ελληνικότητα , καθώς είχε ειδικά προνόμια και αμιγή ελληνικό πληθυσμό . Μέσα στην αγορά θα δούμε τα στενά δρομάκια , τα ελληνικά σπίτια  και τις εκκλησίες των Αιβαλιωτών . Στο γραφικό λιμανάκι μπορούμε να πιούμε έναν καφέ πριν ακολουθήσουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει στο Μοσχονήσι , τη «νήσο των Αιολέων» .
  Γραφικό αλλά συγκινητικό , με ζωντανές ελληνικές μνήμες καθώς ακούς το ιδιαίτερο γλωσσικό ιδίωμα των τουρκοκρητικών κατοίκων . Πλούσιοι οι Μοσχονησιώτες πριν τη καταστροφή , αρχοντικά τα σπίτια της που στέκονται ακόμη στα στενά του χωριού ενώ η  εκκλησία του Ταξιάρχη βουβή δεσπόζει στο χώρο και περιμένει τους προσκυνητές . Στην παραλία θα δούμε γραφικά ταβερνάκια που σερβίρουν τοπικούς μεζέδες με ούζο και κρασί .
 Συνεχίζουμε προς την ΠΕΡΓΑΜΟ, κέντρο του Ελληνικού Πολιτισμού , πόλη της περγαμηνής . Πρωτεύουσα της Ρωμαικής επαρχίας της Ασίας , πέρασε περιόδους μεγάλης ευμάρειας , σημαντικό πνευματικό κέντρο , γνωστή και για το θεραπευτικό της Ιερό το Ασκληπιείο , το οποίο θα επισκεφθούμε . Στην κορυφή του λόφου πάνω από την σύγχρονη πόλη δεσπόζει η Ακρόπολη ενώ στις παρυφές θα δούμε το Σεράπειο,  ναό που χτίστηκε προς τιμή του Αιγύπτιου Θεού Σεράπη  στη συνέχεια μετατράπηκε σε βασιλική προς τιμή του Αγίου Ιωάννη ή του Αγίου Αντύπα και σήμερα ένα μέρος της λειτουργεί σαν τέμενος.
  Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο ΑΙΒΑΛΙ, δείπνο στο ξενοδοχείο μας.
5η μέρα –ΑΙΒΑΛΙ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής. Φτάνουμε και πάλι  στο ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ , περνάμε με το φέρρυ μπόουτκαι πάλι τα στενά του Ελλησπόντου  επιστρέφοντας στην Ευρώπη . Μέσω Κεσάνης , ελληνοτουρκικών συνόρων   φτάνουμε το βράδυ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
 ΠΑΡΟΧΕΣ—
1.Μεταφορά με υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο
2.Διαν/σεις , 2 στην ΠΡΟΥΣΣΑ (ξεν. ALMIRA) 2 στο ΑΙΒΑΛΙ (ξεν. GRAND TEMIZEL )
3.Πρωινό  και δείπνο  καθημερινά.
4.Εισιτήρια , ferry boat , στο ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ και στην ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ.
5.Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη την διάρκεια του προγράμματος.
6.Συνοδός του γραφείου.
7.Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
8.Ταξιδιωτική ασφάλεια.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ(νέου τύπου) ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ (έκδοση μετά τις 01/01/2006).
                                               

το κόστος είναι  285 ευρό.
Δηλώσεις συμμετοχής στο πρακτορείο VOYA TRAVEL τηλ 2310272830 & 2310277132 η στον Πρόεδρο:6972111543 Αντιπρόεδρο:6977687183 η στον κ. Σακελαρίδη:6971538231

alekostriglia

alekostriglia

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΑΙ ΣΥΜΕΤΟΧΗ