"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ξεκίνησε από Βασίλης Σακελλαρίδης, 29 Αυγούστου 2018, 09:33:47 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Βασίλης Σακελλαρίδης

Βασίλης Σακελλαρίδης

Συγκεντρώσαμε με μεγάλη προσπάθεια,  όλες τις φωτογραφίες που μπορέσαμε, όσες τραβήχθηκαν πριν το 1922 και δείχνουν τους Τριγλιανούς προγόνους μας.

Θέλουμε να διασταυρώσουμε τα βλέμματά μας με τα δικά τους, αυτά που αποτύπωσε ο φακός πριν από 100 περίπου χρόνια. Προσπαθούμε μέσα από τα μάτια τους, την έκφρασή τους τα ρούχα τους, να καταλάβουμε πως ζούσαν στην πατρίδα τους την Τρίγλια, αυτή για την οποία τόσα μας διηγήθηκαν με ανείπωτη αγάπη και συγκίνηση οι γονείς μας κι οι παππούδες μας. Θέλουμε να αγγίξουμε με όλες τις αισθήσεις μας, αυτή την «μυθική» κοινωνία. Θέλουμε να γνωρίσουμε τους προγόνους μας σε στιγμές ἀνεσης και ευμάρειας, πριν τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής καταδικάσουν –όσους κατάφεραν να επιζήσουν- σε μια ζωή πολιτών β! κατηγορίας στην Ελλάδα. Η έκθεση αυτή είναι και ένα αφιέρωμα στη μνήμη όλων των Ρωμηών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και των αλησμονήτων πατρίδων μας.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Τριγλιανών και ο Συλλογος Τριγλιανών Ραφήνας, ευχαριστούν όλους του απογόνους Τριγλιανών που με συγκίνηση και σεβασμό προσφέρανε τις οικογενειακές τους φωτογραφίες για την έκθεση αυτή!
Βασίλης Σακελλαρίδης

Βασίλης Σακελλαρίδης

Τα εγκαίνια της έκθεσης αναβάλλονται. Η νέα ημερομηνία εγκαινίων θα ανακοινωθεί σύντομα.