"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

«Τα 8 έτη μίας προσπάθειας, παρουσίαση της και οι δυνατότητες συμμετοχής.»

Ξεκίνησε από triglianos - admin foroum, 04 Δεκεμβρίου 2014, 02:35:07 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένες εκδηλώσεις

triglianos - admin foroum

triglianos - admin foroum

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε για την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε στην Ραφήνα.
Ευελπιστούμε όχι μόνο στην δική σας συμμετοχή, αλλά να ενημερώσετε και κάθε Τριγλιανό.

Εκδήλωση: «Τα 8 έτη μίας προσπάθειας, παρουσίαση της και οι δυνατότητες συμμετοχής.»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραφήνας. (Παλιό Δημοτικό),
την  Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και  ώρα 17.00 έως 19.00.

Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσουμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστούμε, αναπτύσοντας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.

triglianos - admin foroum

triglianos - admin foroum

Τελικά όσο και να θες να προγραμματίσεις μία εκδήλωση με πατριώτες, αυτή στο τέλος θα καταλήξει στις αναμνήσεις και στην χαμένη πατρίδα.
Ευχαριστώ τους πατριώτες και πατριώτισσες, που τίμησαν την εκδήλωση του φόρουμ ΜΑΣ.
(Έτσι με κεφαλαία να γίνει αντιληπτό).
Μερικοί από τους παρευρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση, ήταν: Ο Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, οι αντιδήμαρχοι, Παλπατζής Αντώνης, Τσεβά Δήμητρα, Μπουρνούς Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Μισοκοίλης Δημήτρης, ο σύμβουλος Πιστικός Γεώργιος, Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Δουβίτσας Γεώργιος, Από τον Σύλλογο Τριγλιανών Ραφήνας η Ρίκα Λαδοπούλου, από το παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας η Πρόεδρος του Χριστίνα Παναγιώτου με τα μέλη Σωσώ Λέου και Αναστασία Μιχαήλ. Επίσης εκτός του Στάθη Δημητρακού, του Αντώνη Λάζαρη και της Ευγενείας Μυτιληναίου (ήρθε από την Πάτρα για την εκδήλωση), μας τίμησαν η Αθηνά Λαδοπούλου με την μάνα και κόρη της (τρεις γενιές, τι ωραίο), μέλη της οικογένειας Γιαρένη, ο Ανδρέας Μυτιληναίος, Άννα Ραυτοπούλου, η Γεωργία Σκαρπέλη, Δημήτρης Μακρής, Δημήτρης Σπυρόπουλος και να ζητήσω  συγνώμη από όσους διαφεύγουν της μνήμης μου.

Ιδιαίτερος ευχαριστώ στον Γιαννακό Γιάννη που βιντεοσκόπησε την εκδήλωση και σύντομα θα την αναρτήσουμε, καθώς και την ιστοσελίδα www.rpn.gr που κάλυψε δημοσιογραφικά την εκδήλωση.

Τελευταίους άφησα τον Αντώνη τον Λάζαρη που καθ΄όλη την προετοιμασία τον είχα συμπαραστάτη και τον Στάθη Δημητρακό, βεβαίως, που για ακόμα μία φορά μας ταξίδεψε με τις γνώσεις του.

Να ευχαριστήσω επίσης τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Δουβίτσα Γεώργιο, για την παραχώρηση του χώρου της βιβλιοθήκης για την εκδήλωση καθώς και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού.


θα σας μεταφέρω μερικά αποσπάσματα από την ομιλία μου, άλλα ειπώθηκαν και άλλα όχι και αυτό λόγο του όπως είπα και στην αρχή, κάθε συνάντηση μας γίνετε ταξίδι αναμνήσεων και ποτέ δεν τελειώνει κατά τον προγραμματισμό.

Αγαπητοί Πατριώτες ευχαριστώ για την παρουσία σας η οποία δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για αυτή την προσπάθεια, το ΦΟΡΟΥΜ των ¨Απανταχού Τριγλιανών Απογόνων¨.
Θα ευχαριστήσω ιδιαιτέρως  τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου τους Δημοτικούς συμβούλους  που μας τιμούν σήμερα καθώς και τους:

Σήμερα σας καλέσαμε σε αυτήν την εκδήλωση που προγραμματίζαμε για αρκετό καιρό, ώστε να την γνωρίσετε, να μπορέσετε να δείτε την προσπάθεια που γίνετε και να γίνει κατανοητή η ανιδιοτελής συμμετοχή των ατόμων που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια.....................................

.................... Αν δεν με εξαπατά η μνήμη μου, ήταν 2009 όταν με πήρε τηλέφωνο ο Στάθης και μου είπε με τον δικό του ιδιαίτερο τολμώ να πω τρόπο, έλα αμέσως να πιούμε ουζάκι στον Κεραμεικό, με τον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών κον Αλέξανδρο Κοκκινίδη. Αυτό και έκανα, μιας και ήμουν στην Αθήνα για δουλειά του φόρουμ.
Από τότε ο σύλλογος αγκάλιασε την προσπάθεια και ο επόμενος πρόεδρος κος Βασίλης Σακελλαρίδης, δημιούργησε ακόμα πιο σφιχτές σχέσεις, τόσο με εμένα, όσο στηρίζοντας και συμμετέχοντας στην προσπάθεια του φόρουμ.
Σήμερα εδώ θα δούμε ένα 4λεπτο βίντεο χαιρετισμό προς όλους μας. (Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου, που μας έστειλε με βίντεο για την εκδήλωση. Σύντομα θα το αναρτήσουμε και αυτό)....................................

...................Ήταν Μάιος μήνας όταν βλέποντας ένα τεύχος των Τριγλιανών Νέων, αναρωτήθηκα, γιατί όχι να υπάρχει παρουσία μας και στο διαδίκτυο!
Γνώστης αρκετών πραγμάτων, από άλλη ιστοσελίδα που διατηρούσα, πήρα την απόφαση να δημιουργήσω κάτι για τους Απογόνους των προγόνων μας.
Ξεκάθαρα και ανιδιοτελή χωρίς να ζητήσω κάποια βοήθεια, δημιούργησα αυτό το φόρουμ. Η επόμενη ενέργεια μου ήταν να ενημερώσω κάθε Τριγλιανό που γνώριζα, όπως τον σημερινό δήμαρχο, τον σύλλογο της Ραφήνας και πολλούς άλλους, αισθανόμενος αρκετές φορές γραφικώς, βλέποντας στα μάτια αρκετών εξ αυτών, μία αδιαφορία, άλλοτε μία απορία μην έχοντας γνώση του ίντερνετ, αλλά και πατριώτες που όχι μόνο έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά αγκάλιασαν αμέσως αυτή την προσπάθεια. Οι βασικότεροι εξ αυτών, είναι δύο, ο Αλέκος ο Κοκκαλάς από την Νέα Τρίγλια, που έγραφε κείμενα, ανέβαζε φωτογραφίες και σπάνια βίντεο που έχουν καταγράψει πολλά από τους προγόνους μας και τα βλέπουμε σήμερα εδώ, αλλά και στο φόρουμ αναρτημένα. Ο δεύτερος που φρόντισε με την βοήθεια της κόρης του της Ελένης, την οποία και ευχαριστώ σήμερα δημοσίως, γιατί είναι παράδειγμα προσφοράς, βοηθώντας τον πατέρα της Στάθη Δημητρακό, να αναρτήσει τόσα σπουδαία θέματα για την καταγωγή και ιστορία των προγόνων μας, που δεν σας κρύβω, κάποια από αυτά, όπως με ενημέρωσαν, έχουν προσκομισθεί και ως αποδεικτικά στοιχεία σε δίκη του Αρείου Πάγου.
Στάθη Δημητρακέ σου οφείλουμε, ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Νομίζω είσαι και ο καταλληλότερος να μας πεις δύο βασικά λόγια για την προσπάθεια αυτή, το φόρουμ μας.
(Εδώ πήρε τον λόγο ο Στάθης Δημητρακός, θα προστεθεί το σχετικό βίντεο)......................................

Αφού ευχαριστήσω όλους τους προλαλήσαντες, θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω ακόμα ένα άτομο που βρίσκετε μαζί μας, εδώ και το ευχαριστώ διότι παρότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ πριν με το φόρουμ και το έβλεπε ένα άγνωστο βουνό, όπως και αρκετοί από εσάς σήμερα, προσπάθησε, τόσο που με εξέπληξε ευχάριστα και εδώ και δύο περίπου χρόνια, εκτός της καλής σχέσης και μάλιστα συμβουλευτικής αρκετές φορές, έχει γίνει από τα μέλη του φόρουμ στυλοβάτες εμπλουτίζοντας το με θαυμάσιο υλικό. Είναι η Ευγενεία Μυτηληναίου και την ευχαριστώ πολύ για όλα.
Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί άλλοι πατριώτες, που έχουν προσφέρει και αναρτήσει πολλά χρήσιμα πράγματα, του οποίους ευχαριστώ και γνωρίζουν πολύ καλά από την συμμετοχή των, ποιοι είναι.
Αγαπητοί Πατριώτες, αυτό το φόρουμ, έχει συγκεκριμένο σκοπό που δημιουργήθηκε και κατά ένα μεγάλο ποσοστό, τον έχει πετύχει υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα, που θέλουν αρκετή προσπάθεια για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία αυτή η προσπάθεια ετών.
Λυπάμαι που θα το θίξω, αλλά ορισμένα πράγματα, αν δεν μπουν εξ αρχής στην θέση των, μπορεί να γίνουν μπούμεραγκ. Και δεν θα γίνουν σε μένα, ούτε στον Στάθη και τα άλλα μέλη, θα γίνουν στην προσπάθεια και στον κόπο τόσων ετών, από πατριώτες.
Δεν είναι τυχαία η λέξη ανιδιοτέλεια που έχω πει αρκετές φορές σήμερα, είναι απόρροια όσων έρχονται στα αυτιά μου, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά και μόλις εχθές το άκουσα και πάλι, μάλιστα μέσα στον Δήμο μας.
ΟΧΙ αγαπητοί πατριώτες και το λέω κατηγορηματικά, το φόρουμ δεν έγινε για να γίνει σκαλοπάτι να κάτσω σε κάποια καρέκλα ή ακόμα και να την δημιουργήσω, ούτε είχα, ούτε έχω βλέψεις τέτοιες, ποτέ δε, δεν έχουμε αναφερθεί ούτε καν πολιτικά σε αυτό. ΜΗΝ δίνετε σημασία σε τέτοιες κακοήθεις σπορές. Βλάπτουν μόνο την προσπάθεια αυτή.
(Συγνώμη, αλλά η αγανάκτηση με ανάγκασε σε αυτή την μικρή όσο και αναγκαία παρένθεση).
Αγαπητοί Πατριώτες, οι εποχές αλλάζουν ανεπίστρεπτη. Και αν τα παλιότερα χρόνια η είδηση της καθημερινότητας, όπως και η πληροφόρηση για την καταγωγή μας, ήταν εύκολη και υπήρχε το ενδιαφέρον για αυτά από την νεολαία, σήμερα δεν υπάρχει ή είναι σχεδόν σε μηδενική βάση.
Είναι άλλα τα χρόνια;;; Είναι διαφορετικοί οι ρυθμοί;;; Είναι ότι η Ραφήνα έγινε μια μεγαλούπολη;;; Είναι όλα αυτά μαζί;;;; Η ουσία για μένα είναι μία και νομίζω  θα συμφωνήσετε οι περισσότεροι, σήμερα δεν υπάρχει το ενδιαφέρον για την καταγωγή των προγόνων μας και πολύ περισσότερο, των απογόνων που δεν ζουν στην πόλη μας, όπως και όσων δεν έχουν Τριγλιανούς και τους δύο γονείς.
Τι θα γίνει όμως, όταν με τα χρόνια φύγουμε από την ζωή και μαζί μας χαθεί κάθε πληροφορία για τους προγόνους μας;;; Σας έχει περάσει από το μυαλό αυτό το απλό δεδομένο;;; Εμένα μου πέρασε και μου πέρασε διότι μένοντας μακριά, πιθανόν το είδα πιο συνειδητά, διότι άρχισα να έχω πολλά κενά στην πληροφόρηση, αλλά και στο να ωθήσω τα παιδιά μου να ενημερωθούν για την καταγωγή του παππού των.
Αυτό που σας ανάφερα, ήταν ο βασικός άξονας σκέψης, για την δημιουργία αυτού του διαδικτυακού χώρου, για να βάλουμε τις γνώσεις μας, τις φωτογραφίες των προγόνων μας, αλλά και του σήμερα.
Του σήμερα, γιατί αύριο, θα υπάρξει το πρόβλημα και για τις σημερινές γενιές. Θεωρώ ότι το πρόβλημα, είναι ρόδα και γυρνάει. Έτσι δημιούργησα, αυτό το φόρουμ και για να το κάνω λίγο πιο κατανοητό σε μερικούς από εσάς, θα το πω σεντούκι.
Σεντούκι που καλούμαστε να βάλουμε το χθες, αλλά και το σήμερα, για να τα έχει το αύριο, να το έχουν τα παιδιά μας, τα εγγόνια σας και τα εγγόνια μας. Είναι το ανοιχτό βιβλίο, που θα μείνει στο πέρασμα των χρόνων.
Ίσως τα ακούτε με απορία αυτά, αλλά υπάρχουν πολλοί μεστοί νέοι που ενδιαφέρονται ακόμα και σήμερα για την πληροφορία, ως προς την καταγωγή των, βλέπουν φωτογραφίες από το παρελθόν με ενδιαφέρον και αγάπη. Πρέπει λοιπόν να τα στερήσουμε αυτά, από τις ερχόμενες γενιές; Έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε την πληροφορία σήμερα που βρίσκετε στα χέρια μας με τους λίγους εναπομείναντες γνώστες αυτής, από το αύριο που δεν θα υπάρχει κανείς;;
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ, Η ΠΡΟΙΚΑ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, κάθε Τριγλιανού απογόνου, αλλοίμονο μας, αν δεν το δούμε έτσι. Εγώ απλά είμαι ένας Τριγλιανός, που είχε την ιδέα και σήμερα ο φύλακας της, που την διαχειρίζομαι, ώστε να συνεχίσει να είναι όρθια και να ταξιδεύει στον χρόνο.
Και επειδή όλα αυτά, τα της σωστής διαχείρισης, είναι κάτι που με προβληματίζει καθημερινά, δεν θα σας το κρύψω, εδώ και καιρό είμαι σε αναζήτηση αυτών των νέων, που θα μπορέσουν με αγάπη και ανιδιοτέλεια, να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια, ώστε να μην χαθεί.
Ας δούμε όμως τι είναι το φόρουμ, τι κρύβει μέσα του και πως λειτουργεί αυτό. (Δυστυχώς μέρος της ομιλίας και η ξενάγηση στο φόρουμ, δεν έγιναν, αλλά ευελπιστώ με το νέο έτος να επαναληφθεί η εκδήλωση, ιδιαίτερα για τα σημεία αυτά).


Δείτε την δημοσίευση του rpn.gr από την εκδήλωση.
Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσουμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστούμε, αναπτύσοντας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.

Αλέκος Κοκκαλάς

Αλέκος Κοκκαλάς

Χάρηκα για αυτήν την συνάντηση που έγινε για τα 8 χρόνια δημιουργίας του φόρουμ των Τριγλιανών , δεν μπόρεσα να παραβρεθώ και ζητώ συγνώμη για αυτό. Στεναχωρήθηκα όμως από τους συνεργάτες στο φόρουμ Των Κύριο Στρουβέλη , Δημητρακό ,Λάζαρη, Μυτιληναίου, δεν αναφέρθηκαν καθόλου για την προσφορά μου στο φόρουμ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΙΝΤΕΟ) 
ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΑΛΕΚΟΣ

Αντώνης Λαζαρής

Αντώνης Λαζαρής

Αλέκο, η προσφορά σου στο forum είναι πολύ μεγάλη και αυτό αναγνωρίζεται από όλους.

Ο Παναγιώτης ο Στρούβελης και ο Στάθης ο Δημητρακός το ανέφεραν και το τόνισαν αυτό.

Ο Παναγιώτης και ο Στάθης μου έκαναν να τιμή να μιλήσω για δυο λεπτά.
Ήταν μια πολύ μικρή παρέμβαση από κάποιον μη-Τριγλιανό.
Σε δυο λεπτά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις μια-δυο σκέψεις και να κάνεις μια ευχή.

Στο κείμενο που έγραψα βιαστικά ως συνοδευτικό 3-4 φωτογραφιών παρέλειψα να κάνω αναφορά σε σένα.
Ζητώ συγνώμη, ήταν εκ παραδρομής.
Έκανα την απαραίτητη προσθήκη, όπως θα φανει στο παρακάτω μήνυμα.

Ο Παναγιώτης, όμως, και ο Στάθης, αναφέρθηκαν στην προσφορά σου.

Σ' ευχαριστούμε όλοι πολύ.

Καλή συνέχεια

Και πάλι μια συγνώμη για την δική μου παράλειψη αναφοράς στην μεγάλη σου προσφορά.
Αντώνης Λαζαρής

Αντώνης Λαζαρής

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραφήνας-Πικερμίου.
Το παλιό Δημοτικό Σχολείο.
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2014.
Η εκδήλωση του φόρουμ ΜΑΣ, όπως γράφει και η ψυχή του, ο Παναγιώτης Στρούβελης.

Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση.
Ένα ολοζώντανο ταξίδι μνήμης στην ιστορία.
Ένα ταξίδι μέχρι την Τρίγλια.
Μια επιστροφή σε αλλοτινούς καιρούς.

Οι μνήμες ξεδιπλώθηκαν.
Ήταν όλοι εκεί, ο Θανάσης Πιστικίδης, ο Χρήστος Δημητρακός, οι παλιοί Τριγλιανοί, οι επιβάτες του "Κένταυρος" του Καβουνίδη σε εκείνο το ταξίδι-προσκύνημα στην Τρίγλια.

Ο Αλέκος Κοκκαλάς-στυλοβάτης του φόρουμ ήταν στη Ραφήνα μέσα από τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα κείμενα του.
Αλλά και ο Βασίλης ο Σακελλαρίδης ήταν σαν να ήταν χθες στη Ραφήνα.
Με το χαιρετισμό του, νιώσαμε ότι ήταν δίπλα μας.
Όπως και ο Τρύφων Ευαγγελίδης, εγγονός του ανθρώπου που έγραψε την ιστορία της Τρίγλιας.
Ήταν όλοι τους νοερά στη Βιβλιοθήκη.

Ο Στάθης ο Δημητρακός, ο Βασίλης ο Πιστικίδης, η Ευγενία Μυτιληναίου, ο Αντώνης Παλπατζής, ο Δημήτρης Μισοκοίλης, ο Βαγγέλης Μπουρνούς, η Δήμητρα Τσεβά, η Αθηνά και η Ρίκα Λαδοπούλου, ο Γιώργος Πιστικός, η Ηρώ Βιάδη και η Μαρία, οι κόρες της θρυλικής Σοφίας Γιαρένη, η Γεωργία Σκαρπέλη-Γιακουβάκη, η Αναστασία Μιχαήλ, η Χριστίνα Παναγιώτου, η Σωσώ Λέου, η Άννα Ραφτοπούλου, ο Γιώργος Δουβίτσας, ο Δημήτρης Μακρής, ο Δημήτρης Σπυρόπουλος και αρκετοί ακόμα.

Οι κάβοι λύθηκαν, το καράβι ξεκίνησε.
Οι αναμνήσεις ανάβλυσαν ξανά, σαν να είχε μην περάσει καθόλου ο καιρός.
Σαν να ήταν χθες που έγιναν όλα αυτά που ακούστηκαν χθες.

Ένα τσαμπί σταφύλι και ένα κυδώνι από την Τρίγλια, λίγο χώμα, λίγο νερό.
Δώρα που έφεραν οι γονείς στα παιδιά στο γυρισμό από το ταξίδι-προσκύνημα στην Τρίγλια.

Το έχουν πει πολλοί, ας το ξαναπούμε μια φορά ακόμα:
"Η μόνη περιουσία είναι η Μνήμη".
Για αυτό ας τη διαφυλάξουμε όσο μπορούμε.
Προς το παρόν, τουλάχιστο αυτή δεν φορολογείται.

Και τούτο το φόρουμ αυτό παλεύει να κάνει, να κρατήσει ένα κομμάτι της Μνήμης πριν χαθεί οριστικά.
Ένα σεντούκι γεμάτο βιώματα και θύμησες.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους παρευρέθηκαν στο παλιό Δημοτικό.
Αλλά και όλους όσους θα ήθελαν να είναι μαζί μας, αλλά δεν μπόρεσαν.
Την επόμενη φορά.

Καλές γιορτές σε όλους

Βασίλης Σακελλαρίδης

Βασίλης Σακελλαρίδης

Πολύ καλά τα δύο σχόλιά σου αγαπητέ Αντώνη. Μακάρι να ήμουν κι εγώ μαζί σας στην εκδήλωση. Είδα το βίντεο και συγκινήθηκα με όσα είδα και άκουσα. Είδα αγαπητά πρόσωπα που παραβρέθηκαν. Ας συνεχίζουμε την προσπάθεια με μεγαλύτερο ζήλο. Μπορούμε να προσφέρουμε πολλά.

Αντώνης Λαζαρής

Αντώνης Λαζαρής

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Το ζητούμενο μγια τη συνέχεια του ταξιδιού βρίσκεται στις δύο φράσεις του Βασίλη του Σακελλαρίδη:
"Ας συνεχίζουμε την προσπάθεια με μεγαλύτερο ζήλο. Μπορούμε να προσφέρουμε πολλά".

Το άνοιγμα του  forum στην κοινωνία ήταν σημαντικό.
Ας συνεχιστεί τούτο το άνοιγμα με μεγαλύτερο ζήλο.

Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι μνήμης που κινδυνεύει να χαθεί για πάντα.

Καλή συνέχεια σε όλους

Ευγενία Μυτιληναίου

Ευγενία Μυτιληναίου

Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση! Με αναμνήσεις, συγκινήσεις και ενεργό συμμετοχή των παρευρισκόντων για να προσθέσουν κάτι από τις δικές τους μνήμες. Δικαίως ο Παναγιώτης ο Στρούβελης λέει ότι έχασε τον προγραμματισμό του χρόνου, ελπίζω όχι και του αποτελέσματος!
Αν σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναβιώσει μνήμες, το πέτυχε 1000/100! Ελπίζω να βρεθούν αρκετοί που να θελήσουν να καταγράψουνε τις ιστορίες που τους έλεγε η γιαγιά τους σαν παραμύθι.
Από μία πρόσφατη ανάρτηση του Αντώνη Λαζαρή στο face book ανακαλύψαμε ότι δεν θυμόμαστε πόσα λιμανάκια ήταν κάτω από τον Άγιο Νικόλα της Ραφήνας, που κολυμπούσαμε παιδιά και τα χάλασαν για να επεκτείνουν το λιμάνι. Πρέπει να καταγραφούν όλα.
Η καταγραφή είναι απαραίτητη για να διαφυλάξει τη μνήμη και η μνήμη απαραίτητη για να διαφυλάξει τον πολιτισμό και τα έθιμα ενός τόπου.

Στην εισαγωγή του παρουσίαση της ιστορίας του φόρουμ ο Παναγιώτης Στρούβελης, αναφέρεται στη σημαντική προσφορά του κ. Αλέκου Κοκκαλά, που τα πρώτα χρόνια, μαζί με τον Στάθη Δημητρακό είχαν επωμιστεί πρακτικά όλη την παρουσίαση του φόρουμ.
Συμφωνώ όσα με γράφει στο σημείωμα του ο Παναγιώτης και με την απάντηση του Αντώνη Λαζαρή.
Το απόσπασμα αυτό της ομιλίας του Παναγιώτη δυστυχώς, δεν περιέχεται στο βίντεο του rpn, όπως φαίνεται άλλωστε, δεν αρχίζει από την αρχή της εκδήλωσης αλλά από την μέση της παρουσίασης του Αντώνη.
Εξ άλλου, ώσπου να αρχίσει η εκδήλωση υπήρχε μια μεγάλη συζήτηση για την εκδρομή του 1978 και το βίντεο που τράβηξε ο Αλέκος στη διάρκεια της εκδρομής. Δε νομίζω, κ. Αλέκο ότι πρέπει να έχετε παράπονο, όσοι είχαν την ευθύνη της εκδήλωσης αναφέρθηκαν στη ανεκτίμητη προσφορά σας με τα βίντεο και τις φωτογραφίες.

triglianos - admin foroum

triglianos - admin foroum

Αγαπητέ κυρ Αλέκο Κοκκαλά, έχω την εντύπωση ότι δεν διαβάζεις τα κείμενα του φόρουμ.
Σου παραθέτω μερικά λοιπόν να σε βοηθήσω.

ΠαράθεσηΣτάλθηκε από: triglianos
« στις: 19 Δεκέμβριος 2014, 11:10:47 πμ »

......αγκάλιασαν αμέσως αυτή την προσπάθεια. Οι βασικότεροι εξ αυτών, είναι δύο, ο Αλέκος ο Κοκκαλάς από την Νέα Τρίγλια, που έγραφε κείμενα, ανέβαζε φωτογραφίες και σπάνια βίντεο που έχουν καταγράψει πολλά από τους προγόνους μας και τα βλέπουμε σήμερα εδώ, αλλά και στο φόρουμ αναρτημένα. Ο δεύτερος που φρόντισε με την βοήθεια της κόρης του της Ελένης, την οποία και ευχαριστώ σήμερα δημοσίως, γιατί είναι παράδειγμα προσφοράς, βοηθώντας τον πατέρα της Στάθη Δημητρακό,.........

ΠαράθεσηΣτάλθηκε από: Antonis Lazaris
« στις: Χθες στις 12:25:20 πμ »

Ο Αλέκος Κοκκαλάς-στυλοβάτης του φόρουμ ήταν στη Ραφήνα μέσα από τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα κείμενα του.

ΠαράθεσηΣτάλθηκε από: Ευγενία Μυτιληναίου
« στις: Χθες στις 04:21:09 μμ »

Στην εισαγωγή του παρουσίαση της ιστορίας του φόρουμ ο Παναγιώτης Στρούβελης, αναφέρεται στη σημαντική προσφορά του κ. Αλέκου Κοκκαλά, που τα πρώτα χρόνια, μαζί με τον Στάθη Δημητρακό είχαν επωμιστεί πρακτικά όλη την παρουσίαση του φόρουμ.
Συμφωνώ όσα με γράφει στο σημείωμα του ο Παναγιώτης και με την απάντηση του Αντώνη Λαζαρή.
Το απόσπασμα αυτό της ομιλίας του Παναγιώτη δυστυχώς, δεν περιέχεται στο βίντεο του rpn, όπως φαίνεται άλλωστε, δεν αρχίζει από την αρχή της εκδήλωσης αλλά από την μέση της παρουσίασης του Αντώνη.

Και σε ερωτώ, ευθέως.
Γιατί με καταδιώκεις:;;;;
Γιατί: Αφού ποτέ δεν έχω πάψει να σε αναφέρω ως στυλοβάτη της προσπάθειας αυτής και ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της, κάτι που αναφέρεται πάμπολες φορές εδώ μέσα αλλά και στις εκδηλώσεις μας, αναφέρεις ψευδώς ότι δεν σε αναφέρω;;;;
Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσουμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστούμε, αναπτύσοντας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.