"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

Με τους μικρούς μας φίλους του Νηπιαγωγείου

Ξεκίνησε από Παράρτημα Συλλόγου Νέας Τρίγλιας, 16 Απριλίου 2015, 02:02:05 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Παράρτημα Συλλόγου Νέας Τρίγλιας

Παράρτημα Συλλόγου Νέας Τρίγλιας

                         Με τους  μικρούς μας φίλους του Νηπιαγωγείου.                                                                     
Λίγες μέρες  πριν τις διακοπές του Πάσχα δεχθήκαμε  την επίσκεψη  των μικρών  μαθητών των  Νηπιαγωγείων  της  Ν.Τρίγλιας.  Ο  Σύλλογος πλημμύρισε από χαρούμενες  παιδικές φωνές.Τους δείξαμε τον μεγάλο πίνακα  της Τρίγλιας της Βιθυνίας,ftp:// την φωτογραφία της  Τριγλιανής γιατρού,κ.Αγγελικής Τσάκωνα, που χρηματοδότησε την ανέγερση του Νηπιαγωγείου τους,  την μεγάλη εικόνα του Αγίου Χρυσοστόμου και το σπίτι του ανθρώπου που έσωσε τους παππούδες τους  με τα πλοία του,  του αείμνηστου Φ. Καβουνίδη.
Περάσαμε μέσα στο Μουσείο.΄΄Εχει και η γιαγιά μου τέτοια πράγματα, κυρία΄΄. ΄΄Μας  μίλησαν και οι δασκάλες μας για αυτό΄΄,παρατηρούσαν  και σύγκριναν οι μικροί μαθητές.  ''Αυτά τα στέφανα τα χάρισε η γιαγιά σου στο Σύλλογο'' ενημέρωσε μια μικρή η πρόεδρος του παραρτήματος.
Και έτσι μέσα από ερωτήσεις και ποικίλλες  απορίες,  μέσα από συγκρίσεις και γιατί όχι μέσα από σπρωξίματα και  παράπονα μερικών να περάσουν  μπροστά για να βλέπουν καλύτερα, οι  μικροί μας φίλοι  έφυγαν από το Σύλλογο  έχοντας εντυπώσει στο μυαλό τους πληροφορίες  για το χωριό τους,  εικόνες ανθρώπων και αντικειμένων που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή.  Κάποιος μάλιστα μικρός θέλησε να μοιραστεί  την εμπειρία του με αγαπημένα  πρόσωπά και ζητούσε με παράπονο να του δώσουμε κάποιο αντικείμενο που του είχε προκαλέσει εντύπωση για να το δεί και η μανούλα του. Τελικά τον παρηγορήσαμε  με τη συμφωνία να επισκεφθεί το Σύλλογο ξανά μαζί με τη μανούλα του και να τη ξεναγήσει  ο ίδιος.
Μας ευχαρίστησαν  και μας  χαιρέτησαν χαρούμενα με την υπόσχεση ότι θα μιλήσουν στους δικούς  τους για αυτά που είδαν.
Δ. Παρασκευά
Στην εικονοθήκη (Gallery) έχετε την δυνατότητα,
να δείτε περισσότερες φωτογραφίες,
από την δράση του παραρτήματος μας.