"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ξεκίνησε από Παράρτημα Συλλόγου Νέας Τρίγλιας, 07 Ιουνίου 2015, 03:34:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Παράρτημα Συλλόγου Νέας Τρίγλιας

Παράρτημα Συλλόγου Νέας Τρίγλιας

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
29 Μαίου 1453. Μια  αποφράδα ημέρα που συγλόνισε και συγκλονίζει τις καρδιές όλων μας .Στην μ αύρη αυτήν επέτειο αφορούσε η εκδήλωση που διοργάνωσε το παράρτημα στις 25 Μαίου και στην οποία φέτος συμμετείχαν όλοι οι Σύλλογοι της Ν.Τρίγλιας.
Ο ομιλητής, διδάσκαλος κ.Μηνάογλου Κων/νος καλύπτοντας  το ιστορικό αυτό γεγονός διέτρεξε την ιστορία του Β υζαντινού Κράτους από τις  η μέρες της δόξας μέχρι και τις ημέρες του πόνου και της οδύνης .Οι  εκδηλώσεις αυτές δεν αποβλέπουν στην καλλιέργεια του μίσους αλλά στην γνώση της Ιστορίας μας,, κατέληξε ο ομιλητής.
Κατόπιν,  τη σκυτάλη παρέλαβαν λεβέντες από χορευτικό τμήμα του Συλλόγου νέων Ν.Τρίγλιας . ,,Σαν τα  μάρμαρα της Πόλης...,, αντιλάλησε  μέσα στην αιθουσα και τα παλικάρια  χόρεψαν αμπντάλικο , χασάπικο και άλλους πολίτικους χορούς. Στο τέλος  χορεύοντας απεχώρησαν από την αίθουσα καταχειροκροτούμενοι από το κοινό.
Ση συνέχεια το χορευτικό τμήμα γυναικών του Συλλόγου Μικρασιατών και Θρακιωτών ,,Μικράλωνα,, πλαισίωσε και αυτό με τη σειρά του την εκδήλωσή μας με μικρασιάτικους χορούς, ενισχύοντας το κλίμα ενθουσιασμού που είχε ήδη δημιουργηθεί
Το τελευταίο λόγο είχε η Δημοτική χορωδία της Ν.Τρίγλιας .Με τραγούδια σχετικά με το Ιστορικό αυτό γεγονός  μας ταξίδεψε μουσικά στο παρελθόν και προκάλεσε στην ψυχή μας τη δημιουργία  έντονων  συναισθημάτων.
Μια εκδήλωση συγκινητική και αξιόλογη αφενός λόγω του σοβαρού αντικειμένου της αλλά και διότι για την πραγματοποίησή της συνεργάσθηκαν  όλοι οι Σύλλογοι της Ν.Τρίγλιας.
Δέσποινα Παρασκευά Κράνη
Στην εικονοθήκη (Gallery) έχετε την δυνατότητα,
να δείτε περισσότερες φωτογραφίες,
από την δράση του παραρτήματος μας.