"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

Εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου της Ν.Τρίγλιας

Ξεκίνησε από Παράρτημα Συλλόγου Νέας Τρίγλιας, 04 Νοεμβρίου 2015, 12:42:59 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Παράρτημα Συλλόγου Νέας Τρίγλιας

Παράρτημα Συλλόγου Νέας Τρίγλιας

Σε μια όμορφη  εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι πολιτιστικοί φορείς της Ν.Τρίγλιας  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πανέμορφου Πολιτιστικού Κέντρου της, παρουσία του Δημάρχου της Ν.Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Προύσης κ.Ελπιδοφόρος , ο Σεβασμιώτατος Κασσανδρείας και Πολυγύρου κ.Νικόδημος, πολλά πολιτικά πρόσωπα και πολλοί προσκεκλημένοι.

Ο Σύλλογός μας είχε και αυτός τη χαρά να συμμετάσχει στην όμορφη αυτή γιορτή.
Συγκεκριμένα  μεταφέραμε  παλαιά αντικείμενα από το Μουσείο μας και κάναμε αναπαράσταση του παλιού καφενείου, του κέντρου συνάντησης των πολιτών, κέντρου ενημέρωσης και λήψης αποφάσεων. Εκθέσαμε επίσης αντικείμενα γάμου,  πιστοποιητικά γεννήσεως και βαπτίσεως που εκδόθηκαν στην Προύσα, παλαιά βιβλία που μετέφεραν από την πατρίδα τους οι Τριγλιανοί  και οι άλλοι πρόσφυγες και χρονολογούνται στα μέσα και τέλη του 19ου αι. καθώς και μια χειρόγραφη επιστολή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης .Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση που τους έκαναν ο πρόεδρος  και η γραμματέας του Συλλόγου.

Το πιο συγκινητικό ήταν η ξενάγηση που έκανε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Προύσης κ.Ελπιδιφόρος  στους  άλλους επισήμους όταν βρέθηκαν μπροστά στο μεγάλο πίνακα της Τρίγλιας  της Βιθυνίας, που ανήκει επίσης στο Μουσείο μας.
Στη συνέχεια επίσης η γραμματέας του Παραρτήματος κ.Παρασκευά Δέσποινα με τη βοήθεια οπτικού υλικού προέβη σε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με την οποία παρουσίασε την πορεία της Ν.Τρίγλιας μέσα στην Ιστορία και το χρόνο, που προσείλκυσε το ενδιαφέρον των ακροατών.
Γενικά η όλη εκδήλωση ήταν επιτυχής και άφησε  μια καλή εικόνα για την πολιτιστική ζωή της κωμόπολής μας.

Δέσποινα Παρασκευά


Στην εικονοθήκη (Gallery) έχετε την δυνατότητα,
να δείτε περισσότερες φωτογραφίες,
από την δράση του παραρτήματος μας.

Αλέκος Κοκκαλάς

Αλέκος Κοκκαλάς

ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΑΛΕΚΟΣ

Παράρτημα Συλλόγου Νέας Τρίγλιας

Παράρτημα Συλλόγου Νέας Τρίγλιας

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ κο. Α. ΚΟΚΚΑΛΑ. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ. ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.
Στην εικονοθήκη (Gallery) έχετε την δυνατότητα,
να δείτε περισσότερες φωτογραφίες,
από την δράση του παραρτήματος μας.