"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

Με την Α.Ε.Ν.Κηφισιάς στη Ραφήνα 19/12/21 ώρα 5 μ.μ.

Ξεκίνησε από Στάθης Δημητρακός, 15 Δεκεμβρίου 2021, 03:10:59 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Στάθης Δημητρακός

Στάθης Δημητρακός

Την Κυριακή 19/12/21 και ώρα 5 μ.μ. Αργοναύτης Τρίγλιας Ραφήνας αγωνίζεται με την Αθλητική Ένωση Νέας Κηφισιάς -Α.Ε.Ν.Κ .Πρωτάθλημα Β 'Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ. Κλειστό Γυμναστήριο Ραφήνας, Λόφος Οχυρού.
Η Α.Ε ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ/Α.Ε.Ν.Κ: Είναι σωματείο που  δραστηριοποιείται στην Νέα Κηφισιά. Ιδρύθηκε το 1994,εχει χρώματα κόκκινο λευκό και συμπληρωματικά το σκούρο μπλε. Έχει έδρα το κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κηφισιάς Δημήτριος Βικέλας, 300 θέσεων.


Στάθης Δημητρακός

Στάθης Δημητρακός

Την Κυριακή 19/12/21 και ώρα 5 μ.μ. Αργοναύτης Τρίγλιας Ραφήνας αγωνίζεται με την Αθλητική Ένωση Νέας Κηφισιάς -Α.Ε.Ν.Κ. Πρωτάθλημα Β 'Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ. Κλειστό Γυμναστήριο Ραφήνας, Λόφος Οχυρού.
Η Α.Ε ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ/Α.Ε.Ν.Κ:  Είναι σωματείο που  δραστηριοποιείται στην Νέα Κηφισιά. Ιδρύθηκε το 1994,εχει χρώματα κόκκινο λευκό και συμπληρωματικά το σκούρο μπλε. Έχει έδρα το κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κηφισιάς Δημήτριος Βικέλας, 300 θέσεων. Η Νέα Κηφισιά είναι οικισμός της Κηφισιάς.
Η Κηφισιά  είναι ένα από τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Είναι κτισμένη στους ΒΔ πρόποδες της Πεντέλης. Η Κηφισιά ήταν από τις 12 αρχαιότατες  πόλεις της Αττικής και από την εποχή του Κλεισθένη αποτελούσε Δήμο της Ερεχθηϊδος  φυλής. Πήρε την ονομασία της από τον ποταμό Κηφισό, του οποίοι οι κύριες πηγές βρίσκονται στις ΒΔ πρόποδες της Πεντέλης (Κεφαλάρι) και εκβάλλει στο Φαληρικό όρμο.  Από την Κηφισιά μεταφερόταν νερό στην Αθήνα (6ος π.Χ. αιώνας) και αργότερα ο Ανδριανός κατασκεύασε το « Αδριάνειο υδραγωγείο»  για την ύδρευση της Αθήνας από τις εκεί πηγές. Ήταν γνωστή από την αρχαιότητα  για τις φυσικές ομορφιές της και ως τόπος εξοχής. Είχε πλούσια δάση και νερά. Τα καλοκαίρια  έμενε εκεί ο  ποιητής της Νέας Κωμωδίας  Μένανδρος (ο οποίος γεννήθηκε στην Κηφισιά). Έπαυλη στην Κηφισιά είχε  και ο Ηρώδης ο Αττικός . Τόπος εξοχής και παραθερισμού υπήρξε κατά την Φραγκοκρατία και την Τουρκοκρατία και μετέπειτα.  Ιστορικό είναι το θρυλικό «Θηρίο», το  ατμοκίνητο τρένο Αθήνας- Κηφισιάς που εγκαινιάστηκε το 1888 και λειτούργησε μέχρι το 1925, όταν τη γραμμή ανέλαβε ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Από τις αρχές του 20ου αιώνα, στην Κηφισιά άρχισαν να κτίζονται κατοικίες με ταχύ ρυθμό και στις μέρες έφθασε σε μεγάλη έκταση και ακμή.

Στάθης Δημητρακός

Στάθης Δημητρακός

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ/Α.Ε Ν.Κ/  78-75