"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

Μάχη για τη σωτηρία

Ξεκίνησε από Στάθης Δημητρακός, 03 Απριλίου 2012, 11:38:45 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Στάθης Δημητρακός

Στάθης Δημητρακός

Τα προσφυγόπουλα της Τρίγλιας της Προποντίδας μαζί με μερικά άλλα Μικρασιατόπουλα που κατοίκησαν στη Ραφήνα μετά το 1923 άρχισαν να φτιάχνουν ομάδες ποδοσφαίρου. Γύρω στο 1928 είχαν ιδρυθεί τέσσερις ομάδες ποδοσφαίρου, οι οποίες ήταν η Ένωση Τριγλίας, η Μικρασιατική, το Βυζάντιο και ο Ατρόμητος. Οι ομάδες αυτές έπαιζαν μεταξύ τους και ως γήπεδα χρησιμοποιούσαν τη σημερινή πλατεία της Ραφήνας (την πλατεία, δηλαδή, Νικολάου Πλαστήρα), το σημερινό γήπεδο της Ραφήνας, καθώς και τα αλώνια που βρίσκονταν στη θέση της σημερινής οδού Αραφηνίδων Αλών και στο τωρινό δημοτικό parking.
     Το 1932, οι ομάδες αυτές συνενώθηκαν σε ένα σωματείο του οποίου το καταστατικό εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο. Το αναγνωρισμένο αυτό σωματείο πήρε το όνομα Αθλητική Ποδοσφαιρική Ένωσις Τριγλίας Ραφήνας με σύμβολο το τριγλί, δηλαδή το μπαρμπούνι. Αργότερα μετονομάστηκε σε Αθλητικό Όμιλο Τριγλίας με σύμβολο το δικέφαλο αετό (όπως της Α.Ε.Κ.) και κιτρινόμαυρα χρώματα.
   Η ιστορία του Αθλητικού Ομίλου Τριγλίας Ραφήνας παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η ομάδα αγωνίζεται σήμερα στον 9ο Όμιλο της Δ' Εθνικής και κάθε Κυριακή παίζει πραγματικά πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ελπίζουμε όλοι η αγαπημένη μας ομάδα να καταφέρει να κρατηθεί στην Δ' Εθνική.   
Οι αγώνες που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος είναι με τις ομάδες:
-      τον Α.Ο. Κορωπίου (εντός έδρας),
-   τον Ιωνικό Νικαίας (στη Νίκαια),
-   τον Αήττητο Σπάτων (εντός έδρας),
-   την Ελλάς Ποντίων (στον Κορυδαλλό),
-   τον Αχαρναϊκό (εντός έδρας),
-   τον Κυανού Αστέρα Βάρης (στη Βάρη),
-   τον Εθνικό Πειραιώς (εντός έδρας)
-    την Αθλητική Ένωση Μικρασιατική Χίου (στη Χίο).

Η Τρίγλια Ραφήνας, έπειτα από 20 αγώνες, βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς.
Η μάχη για τη σωτηρία της ομάδας έχει φουντώσει για τα καλά.