"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

Ιστορική νίκη-σωτηρία για την Τρίγλια

Ξεκίνησε από Αντώνης Λαζαρής, 27 Μαΐου 2012, 09:14:18 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αντώνης Λαζαρής

Αντώνης Λαζαρής

Ιστορική νίκη για την
προσφυγική ομάδας της Τριγλίας Ραφήνας


          

   Σήμερα, Κυριακή 27 Μαΐου 2012, η Ραφήνα έζησε μεγάλες στιγμές. Έπειτα από ένα δύσκολο αγώνα κατάφερε να κερδίσει την ομάδα του Εθνικού Πειραιά και να παραμείνει στην Τέταρτη Εθνική Κατηγορία. Η ομάδα της Τριγλίας Ραφήνας επιβλήθηκε με σκορ 1-0 επί της ομάδας του Εθνικού Πειραιά. Μετά την ήττα αυτή, η ιστορική ομάδα του Πειραιά έπεσε κατηγορία.
   Η ομάδα της Τριγλίας Ραφήνας συγκέντρωσε συνολικά 42 βαθμούς. Η πορεία της στον δεύτερο γύρο ήταν πραγματικά εξαιρετική και σημείωσε σημαντικές νίκες επί μεγάλων αντιπάλων, όπως του Αχαρναϊκού, του Ολυμπιακού Λαυρίου, του Αήττητου Σπάτων και του Εθνικού Πειραιά. Η ομάδα μας στο δεύτερο γύρο έκανε πορεία πρωταθλητισμού και με τον τρόπο αυτόν κατάφερε να ξεπεράσει τις ατυχίες και τις ήττες του Πρώτου Γύρου.
   Η σημερινή νίκη λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν σκεφτούμε το οικονομικό υπόβαθρο της ομάδας του Πειραιά που υποστηρίζεται από γνωστή οικογένεια εφοπλιστών. Παρόλα αυτά, η Τρίγλια με τη σημερινή της εμφάνιση απέδειξε ότι τις μεγάλες νίκες τις πετυχαίνουν οι ομάδες που αποδεικνύουν στο γήπεδο ότι είναι πραγματικά ομάδες. Το χρηματικό υπόβαθρο μιας ομάδας σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εγγύηση καλής πορείας για μια ομάδα.
   Πάντως, οι περισσότεροι στο γήπεδο προβληματίστηκαν από το γεγονός που μια τόσο ιστορική ομάδα έπεσε, τελικά, κατηγορία. Μια ομάδα που τη φανέλα της φόρεσαν μεγάλοι παίκτες στο παρελθόν, όπως ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ο Αρβανίτης, ο Θανάσης και ο Μπάμπης Ιντζόγλου, ο Γιώργος Καραΐσκος, ο Φώτης Λαμπρινός, ο Στέλιος Μακρυωνίτης, ο Γιάννης και ο Παναγιώτης Κατσικογιάννης και τόσοι άλλοι. Μια ομάδα που στη δεκαετία του '60 και του '70 έπαιζε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και συχνά πυκνά νικούσε τον Ολυμπιακό με τον οποίο μοιράζονταν κάποτε το γήπεδο Καραϊσκάκη. Μια ομάδα που για χρόνια στηρίχτηκε οικονομικά από τον Δημήτρη τον Καρέλα, εργοστασιάρχη της «ΒΕΛΚΑ» και του «ΑΙΓΑΙΟΝ». Μια ομάδα που είχε πάντα κοντά της τον πιο πιστό, τον πιο καλοσυνάτο και τον πιο αγαπητό σε όλους φίλαθλο, τον κύριο Ματζουράνη, τον θρυλικό «Εθνικάρα».
   Αυτή την ομάδα νίκησε σήμερα η Τρίγλια Ραφήνας. Και, όπως συνηθίζουν να λένε οι μεγάλοι προπονητές, μια νίκη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν σημειώνεται επί ενός ισχυρού αντιπάλου, όπως ο Εθνικός Πειραιά. Και συμβολικά, η ομάδα του Πειραιά ιδρύθηκε το 1923, τη χρονιά που οι πρόσφυγες της Τριγλίας έφταναν στη Ραφήνα, πριν από 89 χρόνια.
   Μετά τον αγώνα σημειώθηκαν, μάλιστα, επεισόδια ανάμεσα στην Αστυνομία και τους φιλάθλους του Εθνικού Πειραιά. Η απογοήτευση, η ένταση του αγώνα, οι προκλήσεις προετοίμασαν το έδαφος για να ξεφύγει ο έλεγχος. Ευτυχώς, αποφεύχθηκαν τελικά τα χειρότερα. Ακόμα, ορισμένοι από τους φιλάθλους της πειραϊκής ομάδας στοχοποίησαν και προπυλάκισαν τους παίκτες της ομάδας τους. Η συμπεριφορά αυτή δεν ταιριάζει σε φιλάθλους μιας τέτοιας ομάδας. Ευτυχώς, ο «Εθνικάρας» δεν βρισκόταν στο γήπεδο.     

Ο καλός μας φίλος, ο Στάθης ο Δημητρακός, δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί σήμερα στο γήπεδο της Ραφήνας. Έζησε για τα καλά την αγωνία από μακριά και στο τέλος γεύτηκε και αυτός τη χαρά της μεγάλης νίκης. Ο Στάθης ήταν σίγουρος για την τελική σωτηρία της ομάδας, ακόμα και την εποχή που τα αποτελέσματα της ομάδας δεν ήταν καλά και το μέλλον της φαινόταν αβέβαιο.