* * * Αγαπητοί Πατριώτες, θα ήταν θαυμάσια ενέργεια να κάνετε εγγραφή, ώστε να συμμετέχετε ως μέλη μας, στην προσπάθεια αυτή.* * * Αν, είστε ήδη μέλη μας, συνδεθείτε με τον λογαριασμό που έχετε.* * * Ευχαριστούμε.* * *

Πορτραίτα Τριγλιανών πριν την Μικρασιατική καταστροφή.

Ξεκίνησε από Κικής Γεώργιος, 06 Νοεμβρίου 2021, 06:44:47 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένες εκδηλώσεις

Κικής Γεώργιος

Κικής Γεώργιος






Το Σάββατο 13 Νοέμβρη και ώρα 18:00,
παρουσιάζ εται στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας - Πικερμίου, η έκθεση φωτογραφί ας,
"Πορτραίτα Τριγλιανώ ν πριν την Μικρασιατ ική καταστροφ ή"

Ένα έργο το οποίο δεν πρέπει να λείπει από κανένα Τριγλιανό και όχι μόνο, σπίτι.
Αυθεντικέ ς φωτογραφί ες πριν το 1922 (όσοι φίλοι μας έδωσαν για δημοσίευσ η) θα παρουσιασ τούν για πρώτη φορά στην Ραφήνα.

Ευχαριστο ύμε τον κο Βασίλη Σακελλαρί δη και όλη την ομάδα που ασχολήθηκ ε με αυτό το σπουδαίο ιστορικό έργο.

Στάθης Δημητρακός

Στάθης Δημητρακός


Ο Βασίλης Σακελλαρίδης χρόνια τώρα, χρόνια πολλά εργάζεται για συλλογική μνήμη των προγόνων μας και της αλησμόνητης πατρίδας Τρίγλια της Προποντίδας την οποία υπεραγαπά .
Η συλλογική μνήμη είναι η μνήμη μιας Ελληνικής κοινότητας της Μικράς Ασίας και συνδέεται με την κοινωνική και τη δημόσια μνήμη και τελικά με την ιστορία. Τον παρόν ορίζει αυτό που θυμάται μια συλλογικότητα για το παρελθόν. Παράλληλα οι θεσμοί κοινωνικοί και πολιτισμικοί ενεργοποιούν τη μνήμη, συλλογική ,κοινωνική και δημόσια.
Με την ευκαιρία της Έκθεσης Φωτογραφίας «Πορτραίτα Τριγλιανών πριν την Μικρασιατική Καταστροφή» στη πατρίδα των Τριγλιανών στην Αττική ,στη Ραφήνα,  θα ήθελα να τονίσω ότι ο Βασίλης Σακελλαρίδης είναι ένας «ευπατρίδης» Τριγλιανός, Καβαλιώτης και Θεσσαλονικιός, αλλά και ένας εξαίρετος άνθρωπος. 
Συγχαρητήρια Βασίλη. Να'σαι πάντα καλά. Πάντα Άξιος. «Άξιος».


Στάθης Δημητρακός
Ραφήνα, 13/11/21