Συνδεδεμένες εκδηλώσεις

 • «Τα 8 έτη μίας προσπάθειας, παρουσίαση της και οι δυνατότητε: 18 Δεκέμβριος 2014

Αποστολέας Θέμα: «Τα 8 έτη μίας προσπάθειας, παρουσίαση της και οι δυνατότητες συμμετοχής.»  (Αναγνώστηκε 4066 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Administrator
 • *****
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 135
 • -Λαμβάνω: 19
 • Μηνύματα: 477
 • Τόπος: Ραφήνα
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 27
 • Φύλο: Άντρας
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνο υμε για την εκδήλωση που θα πραγματοπ οιήσουμε στην Ραφήνα.
Ευελπιστο ύμε όχι μόνο στην δική σας συμμετοχή, αλλά να ενημερώσε τε και κάθε Τριγλιανό .

Εκδήλωση: «Τα 8 έτη μίας προσπάθει ας, παρουσίασ η της και οι δυνατότητ ες συμμετοχή ς.»

Η εκδήλωση θα πραγματοπ οιηθεί στην Δημοτική Βιβλιοθήκ η Ραφήνας. (Παλιό Δημοτικό),
την  Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και  ώρα 17.00 έως 19.00.

Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσο υμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθ ήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστού με, αναπτύσον τας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Administrator
 • *****
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 135
 • -Λαμβάνω: 19
 • Μηνύματα: 477
 • Τόπος: Ραφήνα
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 27
 • Φύλο: Άντρας
Η εκδήλωση με ένα μικρό ρεπορτάζ.
« Απάντηση #1 στις: 19 Δεκέμβριος 2014, 11:10:47 πμ »
Τελικά όσο και να θες να προγραμμα τίσεις μία εκδήλωση με πατριώτες, αυτή στο τέλος θα καταλήξει στις αναμνήσει ς και στην χαμένη πατρίδα.
Ευχαριστώ τους πατριώτες και πατριώτισ σες, που τίμησαν την εκδήλωση του φόρουμ ΜΑΣ.
(Έτσι με κεφαλαία να γίνει αντιληπτό).
Μερικοί από τους παρευρισκ όμενους που τίμησαν την εκδήλωση, ήταν: Ο Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδη ς, οι αντιδήμαρ χοι, Παλπατζής Αντώνης, Τσεβά Δήμητρα, Μπουρνούς Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Μισοκοίλη ς Δημήτρης, ο σύμβουλος Πιστικός Γεώργιος, Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Δουβίτσας Γεώργιος, Από τον Σύλλογο Τριγλιανώ ν Ραφήνας η Ρίκα Λαδοπούλο υ, από το παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας η Πρόεδρος του Χριστίνα Παναγιώτο υ με τα μέλη Σωσώ Λέου και Αναστασία Μιχαήλ. Επίσης εκτός του Στάθη Δημητρακο ύ, του Αντώνη Λάζαρη και της Ευγενείας Μυτιληναί ου (ήρθε από την Πάτρα για την εκδήλωση), μας τίμησαν η Αθηνά Λαδοπούλο υ με την μάνα και κόρη της (τρεις γενιές, τι ωραίο), μέλη της οικογένει ας Γιαρένη, ο Ανδρέας Μυτιληναί ος, Άννα Ραυτοπούλ ου, η Γεωργία Σκαρπέλη, Δημήτρης Μακρής, Δημήτρης Σπυρόπουλ ος και να ζητήσω  συγνώμη από όσους διαφεύγου ν της μνήμης μου.

Ιδιαίτερο ς ευχαριστώ στον Γιαννακό Γιάννη που βιντεοσκό πησε την εκδήλωση και σύντομα θα την αναρτήσου με, καθώς και την ιστοσελίδ α www.rpn.g r που κάλυψε δημοσιογρ αφικά την εκδήλωση.

Τελευταίο υς άφησα τον Αντώνη τον Λάζαρη που καθ΄όλη την προετοιμα σία τον είχα συμπαραστ άτη και τον Στάθη Δημητρακό, βεβαίως, που για ακόμα μία φορά μας ταξίδεψε με τις γνώσεις του.

Να ευχαριστή σω επίσης τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Δουβίτσα Γεώργιο, για την παραχώρησ η του χώρου της βιβλιοθήκ ης για την εκδήλωση καθώς και του ηλεκτρονι κού εξοπλισμο ύ.


θα σας μεταφέρω μερικά αποσπάσμα τα από την ομιλία μου, άλλα ειπώθηκαν και άλλα όχι και αυτό λόγο του όπως είπα και στην αρχή, κάθε συνάντηση μας γίνετε ταξίδι αναμνήσεω ν και ποτέ δεν τελειώνει κατά τον προγραμμα τισμό.

Αγαπητοί Πατριώτες ευχαριστώ για την παρουσία σας η οποία δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρο ν σας για αυτή την προσπάθει α, το ΦΟΡΟΥΜ των ¨Απανταχού Τριγλιανώ ν Απογόνων¨.
Θα ευχαριστή σω ιδιαιτέρω ς  τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου τους Δημοτικού ς συμβούλου ς  που μας τιμούν σήμερα καθώς και τους:

Σήμερα σας καλέσαμε σε αυτήν την εκδήλωση που προγραμμα τίζαμε για αρκετό καιρό, ώστε να την γνωρίσετε, να μπορέσετε να δείτε την προσπάθει α που γίνετε και να γίνει κατανοητή η ανιδιοτελ ής συμμετοχή των ατόμων που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθει α........ ......... ......... ......... ..

......... ......... .. Αν δεν με εξαπατά η μνήμη μου, ήταν 2009 όταν με πήρε τηλέφωνο ο Στάθης και μου είπε με τον δικό του ιδιαίτερο τολμώ να πω τρόπο, έλα αμέσως να πιούμε ουζάκι στον Κεραμεικό, με τον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανώ ν κον Αλέξανδρο Κοκκινίδη . Αυτό και έκανα, μιας και ήμουν στην Αθήνα για δουλειά του φόρουμ.
Από τότε ο σύλλογος αγκάλιασε την προσπάθει α και ο επόμενος πρόεδρος κος Βασίλης Σακελλαρί δης, δημιούργη σε ακόμα πιο σφιχτές σχέσεις, τόσο με εμένα, όσο στηρίζοντ ας και συμμετέχο ντας στην προσπάθει α του φόρουμ.
Σήμερα εδώ θα δούμε ένα 4λεπτο βίντεο χαιρετισμ ό προς όλους μας. (Ακολούθησ ε ο χαιρετισμ ός του Προέδρου, που μας έστειλε με βίντεο για την εκδήλωση. Σύντομα θα το αναρτήσου με και αυτό)......... ......... ......... .........

......... ......... .Ήταν Μάιος μήνας όταν βλέποντας ένα τεύχος των Τριγλιανώ ν Νέων, αναρωτήθη κα, γιατί όχι να υπάρχει παρουσία μας και στο διαδίκτυο!
Γνώστης αρκετών πραγμάτων, από άλλη ιστοσελίδ α που διατηρούσ α, πήρα την απόφαση να δημιουργή σω κάτι για τους Απογόνους των προγόνων μας.
Ξεκάθαρα και ανιδιοτελ ή χωρίς να ζητήσω κάποια βοήθεια, δημιούργη σα αυτό το φόρουμ. Η επόμενη ενέργεια μου ήταν να ενημερώσω κάθε Τριγλιανό που γνώριζα, όπως τον σημερινό δήμαρχο, τον σύλλογο της Ραφήνας και πολλούς άλλους, αισθανόμε νος αρκετές φορές γραφικώς, βλέποντας στα μάτια αρκετών εξ αυτών, μία αδιαφορία, άλλοτε μία απορία μην έχοντας γνώση του ίντερνετ, αλλά και πατριώτες που όχι μόνο έδειξαν ενδιαφέρο ν, αλλά αγκάλιασα ν αμέσως αυτή την προσπάθει α. Οι βασικότερ οι εξ αυτών, είναι δύο, ο Αλέκος ο Κοκκαλάς από την Νέα Τρίγλια, που έγραφε κείμενα, ανέβαζε φωτογραφί ες και σπάνια βίντεο που έχουν καταγράψε ι πολλά από τους προγόνους μας και τα βλέπουμε σήμερα εδώ, αλλά και στο φόρουμ αναρτημέν α. Ο δεύτερος που φρόντισε με την βοήθεια της κόρης του της Ελένης, την οποία και ευχαριστώ σήμερα δημοσίως, γιατί είναι παράδειγμ α προσφοράς, βοηθώντας τον πατέρα της Στάθη Δημητρακό, να αναρτήσει τόσα σπουδαία θέματα για την καταγωγή και ιστορία των προγόνων μας, που δεν σας κρύβω, κάποια από αυτά, όπως με ενημέρωσα ν, έχουν προσκομισ θεί και ως αποδεικτι κά στοιχεία σε δίκη του Αρείου Πάγου.
Στάθη Δημητρακέ σου οφείλουμε, ένα μεγάλο ευχαριστώ .
Νομίζω είσαι και ο καταλληλό τερος να μας πεις δύο βασικά λόγια για την προσπάθει α αυτή, το φόρουμ μας.
(Εδώ πήρε τον λόγο ο Στάθης Δημητρακό ς, θα προστεθεί το σχετικό βίντεο)......... ......... ......... ......... ..

Αφού ευχαριστή σω όλους τους προλαλήσα ντες, θα μου επιτρέψετ ε να ευχαριστή σω ακόμα ένα άτομο που βρίσκετε μαζί μας, εδώ και το ευχαριστώ διότι παρότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ πριν με το φόρουμ και το έβλεπε ένα άγνωστο βουνό, όπως και αρκετοί από εσάς σήμερα, προσπάθησ ε, τόσο που με εξέπληξε ευχάριστα και εδώ και δύο περίπου χρόνια, εκτός της καλής σχέσης και μάλιστα συμβουλευ τικής αρκετές φορές, έχει γίνει από τα μέλη του φόρουμ στυλοβάτε ς εμπλουτίζ οντας το με θαυμάσιο υλικό. Είναι η Ευγενεία Μυτηληναί ου και την ευχαριστώ πολύ για όλα.
Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί άλλοι πατριώτες, που έχουν προσφέρει και αναρτήσει πολλά χρήσιμα πράγματα, του οποίους ευχαριστώ και γνωρίζουν πολύ καλά από την συμμετοχή των, ποιοι είναι.
Αγαπητοί Πατριώτες, αυτό το φόρουμ, έχει συγκεκριμ ένο σκοπό που δημιουργή θηκε και κατά ένα μεγάλο ποσοστό, τον έχει πετύχει υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα, που θέλουν αρκετή προσπάθει α για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία αυτή η προσπάθει α ετών.
Λυπάμαι που θα το θίξω, αλλά ορισμένα πράγματα, αν δεν μπουν εξ αρχής στην θέση των, μπορεί να γίνουν μπούμεραγ κ. Και δεν θα γίνουν σε μένα, ούτε στον Στάθη και τα άλλα μέλη, θα γίνουν στην προσπάθει α και στον κόπο τόσων ετών, από πατριώτες .
Δεν είναι τυχαία η λέξη ανιδιοτέλ εια που έχω πει αρκετές φορές σήμερα, είναι απόρροια όσων έρχονται στα αυτιά μου, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά και μόλις εχθές το άκουσα και πάλι, μάλιστα μέσα στον Δήμο μας.
ΟΧΙ αγαπητοί πατριώτες και το λέω κατηγορημ ατικά, το φόρουμ δεν έγινε για να γίνει σκαλοπάτι να κάτσω σε κάποια καρέκλα ή ακόμα και να την δημιουργή σω, ούτε είχα, ούτε έχω βλέψεις τέτοιες, ποτέ δε, δεν έχουμε αναφερθεί ούτε καν πολιτικά σε αυτό. ΜΗΝ δίνετε σημασία σε τέτοιες κακοήθεις σπορές. Βλάπτουν μόνο την προσπάθει α αυτή.
(Συγνώμη, αλλά η αγανάκτησ η με ανάγκασε σε αυτή την μικρή όσο και αναγκαία παρένθεση).
Αγαπητοί Πατριώτες, οι εποχές αλλάζουν ανεπίστρε πτη. Και αν τα παλιότερα χρόνια η είδηση της καθημεριν ότητας, όπως και η πληροφόρη ση για την καταγωγή μας, ήταν εύκολη και υπήρχε το ενδιαφέρο ν για αυτά από την νεολαία, σήμερα δεν υπάρχει ή είναι σχεδόν σε μηδενική βάση.
Είναι άλλα τα χρόνια;;; Είναι διαφορετι κοί οι ρυθμοί;;; Είναι ότι η Ραφήνα έγινε μια μεγαλούπο λη;;; Είναι όλα αυτά μαζί;;;; Η ουσία για μένα είναι μία και νομίζω  θα συμφωνήσε τε οι περισσότε ροι, σήμερα δεν υπάρχει το ενδιαφέρο ν για την καταγωγή των προγόνων μας και πολύ περισσότε ρο, των απογόνων που δεν ζουν στην πόλη μας, όπως και όσων δεν έχουν Τριγλιανο ύς και τους δύο γονείς.
Τι θα γίνει όμως, όταν με τα χρόνια φύγουμε από την ζωή και μαζί μας χαθεί κάθε πληροφορί α για τους προγόνους μας;;; Σας έχει περάσει από το μυαλό αυτό το απλό δεδομένο;;; Εμένα μου πέρασε και μου πέρασε διότι μένοντας μακριά, πιθανόν το είδα πιο συνειδητά, διότι άρχισα να έχω πολλά κενά στην πληροφόρη ση, αλλά και στο να ωθήσω τα παιδιά μου να ενημερωθο ύν για την καταγωγή του παππού των.
Αυτό που σας ανάφερα, ήταν ο βασικός άξονας σκέψης, για την δημιουργί α αυτού του διαδικτυα κού χώρου, για να βάλουμε τις γνώσεις μας, τις φωτογραφί ες των προγόνων μας, αλλά και του σήμερα.
Του σήμερα, γιατί αύριο, θα υπάρξει το πρόβλημα και για τις σημερινές γενιές. Θεωρώ ότι το πρόβλημα, είναι ρόδα και γυρνάει. Έτσι δημιούργη σα, αυτό το φόρουμ και για να το κάνω λίγο πιο κατανοητό σε μερικούς από εσάς, θα το πω σεντούκι.
Σεντούκι που καλούμαστ ε να βάλουμε το χθες, αλλά και το σήμερα, για να τα έχει το αύριο, να το έχουν τα παιδιά μας, τα εγγόνια σας και τα εγγόνια μας. Είναι το ανοιχτό βιβλίο, που θα μείνει στο πέρασμα των χρόνων.
Ίσως τα ακούτε με απορία αυτά, αλλά υπάρχουν πολλοί μεστοί νέοι που ενδιαφέρο νται ακόμα και σήμερα για την πληροφορί α, ως προς την καταγωγή των, βλέπουν φωτογραφί ες από το παρελθόν με ενδιαφέρο ν και αγάπη. Πρέπει λοιπόν να τα στερήσουμ ε αυτά, από τις ερχόμενες γενιές; Έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμ ε την πληροφορί α σήμερα που βρίσκετε στα χέρια μας με τους λίγους εναπομείν αντες γνώστες αυτής, από το αύριο που δεν θα υπάρχει κανείς;;
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ, Η ΠΡΟΙΚΑ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥ ΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, κάθε Τριγλιανο ύ απογόνου, αλλοίμονο μας, αν δεν το δούμε έτσι. Εγώ απλά είμαι ένας Τριγλιανό ς, που είχε την ιδέα και σήμερα ο φύλακας της, που την διαχειρίζ ομαι, ώστε να συνεχίσει να είναι όρθια και να ταξιδεύει στον χρόνο.
Και επειδή όλα αυτά, τα της σωστής διαχείρισ ης, είναι κάτι που με προβληματ ίζει καθημεριν ά, δεν θα σας το κρύψω, εδώ και καιρό είμαι σε αναζήτηση αυτών των νέων, που θα μπορέσουν με αγάπη και ανιδιοτέλ εια, να συνεχίσου ν αυτή την προσπάθει α, ώστε να μην χαθεί.
Ας δούμε όμως τι είναι το φόρουμ, τι κρύβει μέσα του και πως λειτουργε ί αυτό. (Δυστυχώς μέρος της ομιλίας και η ξενάγηση στο φόρουμ, δεν έγιναν, αλλά ευελπιστώ με το νέο έτος να επαναληφθ εί η εκδήλωση, ιδιαίτερα για τα σημεία αυτά).


Δείτε την δημοσίευσ η του rpn.gr από την εκδήλωση.
Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσο υμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθ ήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστού με, αναπτύσον τας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Τριγλιανός Απόγονος
 • **
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 4
 • -Λαμβάνω: 13
 • Μηνύματα: 164
 • Age: 71
 • Τόπος: Νέα Τρίγλια Χαλκιδική
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 15
 • Φύλο: Άντρας
Χάρηκα για αυτήν την συνάντηση που έγινε για τα 8 χρόνια δημιουργί ας του φόρουμ των Τριγλιανώ ν , δεν μπόρεσα να παραβρεθώ και ζητώ συγνώμη για αυτό. Στεναχωρή θηκα όμως από τους συνεργάτε ς στο φόρουμ Των Κύριο Στρουβέλη , Δημητρακό ,Λάζαρη, Μυτιληναί ου, δεν αναφέρθηκ αν καθόλου για την προσφορά μου στο φόρουμ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙ ΕΣ ΒΙΝΤΕΟ) 
ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΑΛΕΚΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Φίλοι Τριγλιανών
 • *
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 17
 • -Λαμβάνω: 31
 • Μηνύματα: 200
 • Age: 53
 • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 37
 • Φύλο: Άντρας
Αλέκο, η προσφορά σου στο forum είναι πολύ μεγάλη και αυτό αναγνωρίζ εται από όλους.

Ο Παναγιώτης ο Στρούβελη ς και ο Στάθης ο Δημητρακό ς το ανέφεραν και το τόνισαν αυτό.

Ο Παναγιώτης και ο Στάθης μου έκαναν να τιμή να μιλήσω για δυο λεπτά.
Ήταν μια πολύ μικρή παρέμβαση από κάποιον μη-Τριγλιανό.
Σε δυο λεπτά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις μια-δυο σκέψεις και να κάνεις μια ευχή.

Στο κείμενο που έγραψα βιαστικά ως συνοδευτι κό 3-4 φωτογραφι ών παρέλειψα να κάνω αναφορά σε σένα.
Ζητώ συγνώμη, ήταν εκ παραδρομή ς.
Έκανα την απαραίτητ η προσθήκη, όπως θα φανει στο παρακάτω μήνυμα.

Ο Παναγιώτης, όμως, και ο Στάθης, αναφέρθηκ αν στην προσφορά σου.

Σ' ευχαριστο ύμε όλοι πολύ.

Καλή συνέχεια

Και πάλι μια συγνώμη για την δική μου παράλειψη αναφοράς στην μεγάλη σου προσφορά.
Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Φίλοι Τριγλιανών
 • *
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 17
 • -Λαμβάνω: 31
 • Μηνύματα: 200
 • Age: 53
 • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 37
 • Φύλο: Άντρας
Δημοτική Βιβλιοθήκ η Ραφήνας-Πικερμίου.
Το παλιό Δημοτικό Σχολείο.
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίο υ 2014.
Η εκδήλωση του φόρουμ ΜΑΣ, όπως γράφει και η ψυχή του, ο Παναγιώτης Στρούβελη ς.

Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση.
Ένα ολοζώνταν ο ταξίδι μνήμης στην ιστορία.
Ένα ταξίδι μέχρι την Τρίγλια.
Μια επιστροφή σε αλλοτινού ς καιρούς.

Οι μνήμες ξεδιπλώθη καν.
Ήταν όλοι εκεί, ο Θανάσης Πιστικίδη ς, ο Χρήστος Δημητρακό ς, οι παλιοί Τριγλιανοί, οι επιβάτες του "Κένταυρος" του Καβουνίδη σε εκείνο το ταξίδι-προσκύνημα στην Τρίγλια.

Ο Αλέκος Κοκκαλάς-στυλοβάτης του φόρουμ ήταν στη Ραφήνα μέσα από τις φωτογραφί ες, τα βίντεο και τα κείμενα του.
Αλλά και ο Βασίλης ο Σακελλαρί δης ήταν σαν να ήταν χθες στη Ραφήνα.
Με το χαιρετισμ ό του, νιώσαμε ότι ήταν δίπλα μας.
Όπως και ο Τρύφων Ευαγγελίδ ης, εγγονός του ανθρώπου που έγραψε την ιστορία της Τρίγλιας.
Ήταν όλοι τους νοερά στη Βιβλιοθήκ η.

Ο Στάθης ο Δημητρακό ς, ο Βασίλης ο Πιστικίδη ς, η Ευγενία Μυτιληναί ου, ο Αντώνης Παλπατζής, ο Δημήτρης Μισοκοίλη ς, ο Βαγγέλης Μπουρνούς, η Δήμητρα Τσεβά, η Αθηνά και η Ρίκα Λαδοπούλο υ, ο Γιώργος Πιστικός, η Ηρώ Βιάδη και η Μαρία, οι κόρες της θρυλικής Σοφίας Γιαρένη, η Γεωργία Σκαρπέλη-Γιακουβάκη, η Αναστασία Μιχαήλ, η Χριστίνα Παναγιώτο υ, η Σωσώ Λέου, η Άννα Ραφτοπούλ ου, ο Γιώργος Δουβίτσας, ο Δημήτρης Μακρής, ο Δημήτρης Σπυρόπουλ ος και αρκετοί ακόμα.

Οι κάβοι λύθηκαν, το καράβι ξεκίνησε.
Οι αναμνήσει ς ανάβλυσαν ξανά, σαν να είχε μην περάσει καθόλου ο καιρός.
Σαν να ήταν χθες που έγιναν όλα αυτά που ακούστηκα ν χθες.

Ένα τσαμπί σταφύλι και ένα κυδώνι από την Τρίγλια, λίγο χώμα, λίγο νερό.
Δώρα που έφεραν οι γονείς στα παιδιά στο γυρισμό από το ταξίδι-προσκύνημα στην Τρίγλια.

Το έχουν πει πολλοί, ας το ξαναπούμε μια φορά ακόμα:
"Η μόνη περιουσία είναι η Μνήμη".
Για αυτό ας τη διαφυλάξο υμε όσο μπορούμε.
Προς το παρόν, τουλάχιστ ο αυτή δεν φορολογεί ται.

Και τούτο το φόρουμ αυτό παλεύει να κάνει, να κρατήσει ένα κομμάτι της Μνήμης πριν χαθεί οριστικά.
Ένα σεντούκι γεμάτο βιώματα και θύμησες.

Ευχαριστο ύμε πολύ όλους όσους παρευρέθη καν στο παλιό Δημοτικό.
Αλλά και όλους όσους θα ήθελαν να είναι μαζί μας, αλλά δεν μπόρεσαν.
Την επόμενη φορά.

Καλές γιορτές σε όλους

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Global Moderator
 • ****
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 73
 • -Λαμβάνω: 109
 • Μηνύματα: 359
 • Τόπος: Θεσσαλονίκη
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 112
 • Φύλο: Άντρας
Πολύ καλά τα δύο σχόλιά σου αγαπητέ Αντώνη. Μακάρι να ήμουν κι εγώ μαζί σας στην εκδήλωση. Είδα το βίντεο και συγκινήθη κα με όσα είδα και άκουσα. Είδα αγαπητά πρόσωπα που παραβρέθη καν. Ας συνεχίζου με την προσπάθει α με μεγαλύτερ ο ζήλο. Μπορούμε να προσφέρου με πολλά.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Φίλοι Τριγλιανών
 • *
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 17
 • -Λαμβάνω: 31
 • Μηνύματα: 200
 • Age: 53
 • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 37
 • Φύλο: Άντρας
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Το ζητούμενο μγια τη συνέχεια του ταξιδιού βρίσκεται στις δύο φράσεις του Βασίλη του Σακελλαρί δη:
"Ας συνεχίζου με την προσπάθει α με μεγαλύτερ ο ζήλο. Μπορούμε να προσφέρου με πολλά".

Το άνοιγμα του  forum στην κοινωνία ήταν σημαντικό .
Ας συνεχιστε ί τούτο το άνοιγμα με μεγαλύτερ ο ζήλο.

Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι μνήμης που κινδυνεύε ι να χαθεί για πάντα.

Καλή συνέχεια σε όλους

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Global Moderator
 • ****
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 0
 • -Λαμβάνω: 85
 • Μηνύματα: 291
 • Age: 73
 • Τόπος: Πάτρα
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 95
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Γονείς: Στράτος & Γεωργία Μυτιληναίου/ Πιστικίδου
Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση! Με αναμνήσει ς, συγκινήσε ις και ενεργό συμμετοχή των παρευρισκ όντων για να προσθέσου ν κάτι από τις δικές τους μνήμες. Δικαίως ο Παναγιώτη ς ο Στρούβελη ς λέει ότι έχασε τον προγραμμα τισμό του χρόνου, ελπίζω όχι και του αποτελέσμ ατος!
Αν σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναβιώσει μνήμες, το πέτυχε 1000/100! Ελπίζω να βρεθούν αρκετοί που να θελήσουν να καταγράψο υνε τις ιστορίες που τους έλεγε η γιαγιά τους σαν παραμύθι.
Από μία πρόσφατη ανάρτηση του Αντώνη Λαζαρή στο face book ανακαλύψα με ότι δεν θυμόμαστε πόσα λιμανάκια ήταν κάτω από τον Άγιο Νικόλα της Ραφήνας, που κολυμπούσ αμε παιδιά και τα χάλασαν για να επεκτείνο υν το λιμάνι. Πρέπει να καταγραφο ύν όλα.
Η καταγραφή είναι απαραίτητ η για να διαφυλάξε ι τη μνήμη και η μνήμη απαραίτητ η για να διαφυλάξε ι τον πολιτισμό και τα έθιμα ενός τόπου.

Στην εισαγωγή του παρουσίασ η της ιστορίας του φόρουμ ο Παναγιώτη ς Στρούβελη ς, αναφέρετα ι στη σημαντική προσφορά του κ. Αλέκου Κοκκαλά, που τα πρώτα χρόνια, μαζί με τον Στάθη Δημητρακό είχαν επωμιστεί πρακτικά όλη την παρουσίασ η του φόρουμ.
Συμφωνώ όσα με γράφει στο σημείωμα του ο Παναγιώτη ς και με την απάντηση του Αντώνη Λαζαρή.
Το απόσπασμα αυτό της ομιλίας του Παναγιώτη δυστυχώς, δεν περιέχετα ι στο βίντεο του rpn, όπως φαίνεται άλλωστε, δεν αρχίζει από την αρχή της εκδήλωσης αλλά από την μέση της παρουσίασ ης του Αντώνη.
Εξ άλλου, ώσπου να αρχίσει η εκδήλωση υπήρχε μια μεγάλη συζήτηση για την εκδρομή του 1978 και το βίντεο που τράβηξε ο Αλέκος στη διάρκεια της εκδρομής. Δε νομίζω, κ. Αλέκο ότι πρέπει να έχετε παράπονο, όσοι είχαν την ευθύνη της εκδήλωσης αναφέρθηκ αν στη ανεκτίμητ η προσφορά σας με τα βίντεο και τις φωτογραφί ες.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Administrator
 • *****
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 135
 • -Λαμβάνω: 19
 • Μηνύματα: 477
 • Τόπος: Ραφήνα
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 27
 • Φύλο: Άντρας
Αγαπητέ κυρ Αλέκο Κοκκαλά, έχω την εντύπωση ότι δεν διαβάζεις τα κείμενα του φόρουμ.
Σου παραθέτω μερικά λοιπόν να σε βοηθήσω.

Παράθεση
Στάλθηκε από: trigliano s
« στις: 19 Δεκέμβριο ς 2014, 11:10:47 πμ »

......αγκ άλιασαν αμέσως αυτή την προσπάθει α. Οι βασικότερ οι εξ αυτών, είναι δύο, ο Αλέκος ο Κοκκαλάς από την Νέα Τρίγλια, που έγραφε κείμενα, ανέβαζε φωτογραφί ες και σπάνια βίντεο που έχουν καταγράψε ι πολλά από τους προγόνους μας και τα βλέπουμε σήμερα εδώ, αλλά και στο φόρουμ αναρτημέν α. Ο δεύτερος που φρόντισε με την βοήθεια της κόρης του της Ελένης, την οποία και ευχαριστώ σήμερα δημοσίως, γιατί είναι παράδειγμ α προσφοράς, βοηθώντας τον πατέρα της Στάθη Δημητρακό,.........

Παράθεση
Στάλθηκε από: Antonis Lazaris
« στις: Χθες στις 12:25:20 πμ »

Ο Αλέκος Κοκκαλάς-στυλοβάτης του φόρουμ ήταν στη Ραφήνα μέσα από τις φωτογραφί ες, τα βίντεο και τα κείμενα του.

Παράθεση
Στάλθηκε από: Ευγενία Μυτιληναί ου
« στις: Χθες στις 04:21:09 μμ »

Στην εισαγωγή του παρουσίασ η της ιστορίας του φόρουμ ο Παναγιώτη ς Στρούβελη ς, αναφέρετα ι στη σημαντική προσφορά του κ. Αλέκου Κοκκαλά, που τα πρώτα χρόνια, μαζί με τον Στάθη Δημητρακό είχαν επωμιστεί πρακτικά όλη την παρουσίασ η του φόρουμ.
Συμφωνώ όσα με γράφει στο σημείωμα του ο Παναγιώτη ς και με την απάντηση του Αντώνη Λαζαρή.
Το απόσπασμα αυτό της ομιλίας του Παναγιώτη δυστυχώς, δεν περιέχετα ι στο βίντεο του rpn, όπως φαίνεται άλλωστε, δεν αρχίζει από την αρχή της εκδήλωσης αλλά από την μέση της παρουσίασ ης του Αντώνη.

Και σε ερωτώ, ευθέως.
Γιατί με καταδιώκε ις:;;;;
Γιατί: Αφού ποτέ δεν έχω πάψει να σε αναφέρω ως στυλοβάτη της προσπάθει ας αυτής και ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της, κάτι που αναφέρετα ι πάμπολες φορές εδώ μέσα αλλά και στις εκδηλώσει ς μας, αναφέρεις ψευδώς ότι δεν σε αναφέρω;;;;
Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσο υμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθ ήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστού με, αναπτύσον τας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal