Αποστολέας Θέμα: Με τους μικρούς μας φίλους του Νηπιαγωγείου  (Αναγνώστηκε 1179 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Moderator
  • ***
  • Δώστε Συγχαρητήρια
  • -Δώστε: 0
  • -Λαμβάνω: 11
  • Μηνύματα: 43
  • Τόπος: nea triglia
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 12
  • Φύλο: Γυναίκα
Με τους μικρούς μας φίλους του Νηπιαγωγείου
« στις: 16 Απρίλιος 2015, 02:02:05 πμ »
                         Με τους  μικρούς μας φίλους του Νηπιαγωγε ίου.                                                                     
Λίγες μέρες  πριν τις διακοπές του Πάσχα δεχθήκαμε  την επίσκεψη  των μικρών  μαθητών των  Νηπιαγωγε ίων  της  Ν.Τρίγλια ς.  Ο  Σύλλογος πλημμύρισ ε από χαρούμενε ς  παιδικές φωνές.Του ς δείξαμε τον μεγάλο πίνακα  της Τρίγλιας της Βιθυνίας,ftp:// την φωτογραφί α της  Τριγλιανή ς γιατρού,κ.Αγγελικής Τσάκωνα, που χρηματοδό τησε την ανέγερση του Νηπιαγωγε ίου τους,  την μεγάλη εικόνα του Αγίου Χρυσοστόμ ου και το σπίτι του ανθρώπου που έσωσε τους παππούδες τους  με τα πλοία του,  του αείμνηστο υ Φ. Καβουνίδη .
Περάσαμε μέσα στο Μουσείο.΄΄Εχει και η γιαγιά μου τέτοια πράγματα, κυρία΄΄. ΄΄Μας  μίλησαν και οι δασκάλες μας για αυτό΄΄,παρατηρούσαν  και σύγκριναν οι μικροί μαθητές.  ‘’Αυτά τα στέφανα τα χάρισε η γιαγιά σου στο Σύλλογο’’ ενημέρωσε μια μικρή η πρόεδρος του παραρτήμα τος.
Και έτσι μέσα από ερωτήσεις και ποικίλλες  απορίες,  μέσα από συγκρίσει ς και γιατί όχι μέσα από σπρωξίματ α και  παράπονα μερικών να περάσουν  μπροστά για να βλέπουν καλύτερα, οι  μικροί μας φίλοι  έφυγαν από το Σύλλογο  έχοντας εντυπώσει στο μυαλό τους πληροφορί ες  για το χωριό τους,  εικόνες ανθρώπων και αντικειμέ νων που παραπέμπο υν σε μια άλλη εποχή.  Κάποιος μάλιστα μικρός θέλησε να μοιραστεί  την εμπειρία του με αγαπημένα  πρόσωπά και ζητούσε με παράπονο να του δώσουμε κάποιο αντικείμε νο που του είχε προκαλέσε ι εντύπωση για να το δεί και η μανούλα του. Τελικά τον παρηγορήσ αμε  με τη συμφωνία να επισκεφθε ί το Σύλλογο ξανά μαζί με τη μανούλα του και να τη ξεναγήσει  ο ίδιος.
 Μας ευχαρίστη σαν  και μας  χαιρέτησα ν χαρούμενα με την υπόσχεση ότι θα μιλήσουν στους δικούς  τους για αυτά που είδαν.
Δ. Παρασκευά
Στην εικονοθήκ η (Gallery) έχετε την δυνατότητ α,
 να δείτε περισσότερες φωτογραφί ες,
 από την δράση του παραρτήμα τος μας.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal