"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ 14/11 /21 ΩΡΑ 5 Μ.Μ.

Ξεκίνησε από Στάθης Δημητρακός, 11 Νοεμβρίου 2021, 01:28:32 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Στάθης Δημητρακός

Στάθης Δημητρακός
Την Κυριακή 14/11/21 ο Αργοναύτη ς Τρίγλιας Ραφήνας μεταβαίνε ι στην Πεντέλη για να αγωνιστεί με την τοπική Αθλητική Ένωση Πεντέλης .
Η Α.Ε ΠΕΝΤΕΛΗΣ  ιδρύθηκε το 2011 και αγωνίζετα ι με χρώματα το μπλε και το λευκό. Έδρα της είναι το Κλειστό Γυμναστήρ ιο Νέας Πεντέλης χωρητικότ ητας 250 θεατών.
Ο Δήμος Πεντέλης απαρτίζετ αι από τη Παλαιά Πεντέλη ,τη Νέα Πεντέλη και τα Μελίσσια ,με έδρα τα Μελίσσια. Είναι όμορος του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου .
Το Πεντελικό όρος ή Πεντέλη είναι το βουνό στο ΒΑ τμήμα της Αττικής με υψόμετρο 1.109 μέτρα.
Το ξακουστό «μάρμαρο Πεντέλης» χρησιμοπο ιήθηκε από την κλασική  εποχή του Περικλέου ς (5ος αιώνας π.Χ.) για την κατασκευή περίλαμπρ ων αριστουργ ηματικών μνημείων, όπως Παρθενώνα ς της Ακρόπολης,  αλλά και για σύγχρονα κτίρια των Αθηνών του 19ου αιώνα.
Με την εξάπλωση του μοναχισμο ύ κατά το μεσαίωνα το βουνό  ήταν φιλόξενο για ασκητές που φώλιαζαν σε σπήλαια και σε καλύβες στα δάση του ,Όρος των Άμωμων το έλεγαν.
Σε μια περιοχή του βουνού βρίσκεται η Ιερά Μονή Πεντέλης, που ιδρύθηκε το 1576.
Ένα από τα σπουδαιότ ερα μνημεία της νεότερης ιστορίας του αποτελεί το περίφημο Καστέλο της Ροδοδάφνη ς ,ο Πύργος της Δούκισσας της Πλακεντία ς.
Είναι το πιο πολυτραγο υδισμένο ,  αλλά και  το πιο πυκνοκατο ικημένο και γι΄αυτό πολύπαθο  βουνό της Αττικής. Η Πεντέλη υπήρξε πηγή έμπνευσης ζωγράφων, λογοτεχνώ ν και ποιητών. Πολλοί απ' αυτούς είχαν προσβληθε ί από φυματίωση και επεδίωκαν τον καθαρό αέρα και την ευεργετικ ή επίδραση του βουνού. Στα παλιά χρόνια στην Πεντέλη, υπήρχαν λύκοι, τσακάλια, αλεπούδες, λαγοί, καθώς και αετοί, γεράκια, μπούφοι, κουκουβάγ ιες, μπεκάτσες, που σταδιακά εξαφανίστ ηκαν λόγω της εκτεταμέν ης οικοδόμησ ης. Στη χλωρίδα του βουνού, εκτός από τα δάση των πεύκων υπάρχουν πολλά πλατάνια, λεύκες, βελανιδιέ ς, , κουμαριές, πικροδάφν ες, απ' αυτές πήρε το όνομα Καστέλο της Ροδοδάφνη ς. Ονομαστές ήταν οι πηγές που υπήρχαν, όπως της Μονής Πεντέλης, της Αγίας Τριάδας, του Κρυστάλλη, των Καλησίων , Δαμοσάρι,  της Νταού (Μονή και Κίτσου Βρύση)και πολλές άλλες.
Υπάρχουν 85 καταγεγρα μμένα σπήλαια και το πιο γνωστό απ' αυτά είναι η περίφημη σπηλιά του Νταβέλη. 
   Σήμερα υπάρχουν ακόμη ομορφιές του βουνού, καίτοι τα πυκνά δάση των πεύκων, μετά από τις μεγάλες πυρκαγιές που σημειώθηκ αν τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια, λιγόστεψα ν σε διάφορα σημεία του βουνού, άλλα και την τεράστια ταυτόχρον η οικοδόμησ η στις πλαγιές του, διαφοροπο ίησαν το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλο ν.

5η Αγωνιστικ ή – 14/11/21


Ρεπό: ΦΕΑ Ν.Φ Ν.Χ
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙ ΝΙΑΚΟΣ ΑΟΚ – ΑΟ ΑΧΑΓΙΑ 82
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ – ΑΠΑΣ ΝΑΞΟΥ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ – ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΛΑΙΜΩΝ
ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ – ΝΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ – ΑΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ Σ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ
ΑΕ Ν.ΚΗΦΙΣΙΑ Σ – ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ.

Στάθης Δημητρακός

Στάθης Δημητρακός

 Α.Ε ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ   67-74.
   Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ
   Ο ΑΡΓΟΝΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΕΧΕΙ 2ΝΙΚΕΣ,2ΗΤΤΕΣ.