Αποστολέας Θέμα: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ  (Αναγνώστηκε 3976 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

alekostriglia

 • Επισκέπτης
Το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤ ΗΣ στον Δήμο Τρίγλιας, έχει δημιουργή σει πολλά προβλήματ α, όπως την αλλαγή ονόματος , την έδρα του Δήμου, το χωροταξικ ό.
Όλα με την ανοικτή συνέλευση των δημοτών μας κατά κάποιο τρόπο ξεπεράστη καν και έμεινε και συμφωνήθη κε η ονομασία (Νέα Προποντίδ α)
Οι Δήμοι που θα ήταν σε αυτό το σχήμα Δήμος Καλλικράτ ειας Δήμος Μουδανιών, Δήμος Τρίγλιας με έδρα του Δήμου τα Μουδανιά.  Όλα τα ονόματα έχουν ιστορική ονομασία και ήταν  όλα από τον κόλπο τις  Προποντίδ ας στη Μ.Ασία.
Και περιμέναμ ε να  καταθέσει  ο υπουργός Κύριος Ρακγούσης το προσχέδιο, όμως είχε άλλη γνώμη και την τελευταία στιγμή άλλαξε την ονομασία του Δήμου από νέα Προποντίδ α σε Δήμο Καλλικράτ ειας – Μουδανιών χωρίς να αναφέρετα ι πουθενά το όνομα Τρίγλιας.
Όλοι πέσαμε από τα σύννεφα ,είχε τόση ένταση η στιγμή, που ο Δήμαρχος Κύριος Σγουρής, και από την ένταση των ημερών μεταφέρθη κε στο νοσοκομεί ο Πολυγύρου με καρδιολογ ικά προβλήματ α, των ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα μαζί μας.
Ποιοι είναι αυτοί που είχαν τόση δύναμη να  πείσουν τον υπουργό να αλλάξει  το όνομα του Δήμου, σε μία νύχτα. Ρωτώντας τους βουλευτές τις συμπολίτε υσης κανένας δεν ήξερε τίποτα .
Στο κάλεσμα που έκανε ο Δήμος για την Κυριακή 16-5 στην γενική συνέλευση πολιτών με θέμα την ονομασία του Δήμου μας, δεν ήρθε κανένας πολιτικός καμίας παράταξης και κανένας δεν έστειλε ένα Fax για δικαιολογ ία εκτός του κυρίου Δερβελέγκ α.
Θα πρέπει να προσέξουμ ε από δω και πέρα την συμπεριφο ρά μας σε όλους τους πολιτικού ς από όλες τις παρατάξει ς και να τους αποκλίσου με με τον τρόπο μας από την Τρίγλια γιατί κανείς δεν μας συμπαραστ άθηκε στο σοβαρό πρόβλημά μας.
 Στην συνέλευση τοποθετήθ ηκαν πολλοί συμπατριώ τες μας έγινε συζήτηση και αποφασίστ ηκε να επανέλθει το όνομα Νέα Προποντίδ α  η κάποιο όνομα κοινός αποδεκτό και από τους τρεις Δήμους.
Επίσης αποφασίστ ηκε το κλείσιμο του δρόμου στον κόμβο Τρίγλιας του Εθνικού δρόμου Θεσσαλονί κης Μουδανιών κάθε δύο ώρες.
Επίσης το Δημοτικό συμβούλιο την 15-5 πήρε απόφαση διαμαρτυρ ίας με κλείσιμο του Δήμου στις 17-5 και αποκλεισμ ό του ΧΥΤΑ για τις 17 και 18 Μαΐου..

ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΑΛΕΚΟΣ                              
SUPER TV ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΓΛΙΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩ Ν  16/5/2010

TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΛΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ Δ.Σ 10-05-2010

TV XALKIDIKH ΠΑΠΑΓΙΑΝΝ ΗΣ ΣΓΟΥΡΗΣ ΞΑΝΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔ Α 21-5-2010

Προς   Τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριγλίας


Αγαπητοί συμπατριώ τες

Με αφορμή τις θλιβερές εξελίξεις που αφορούν στην αλλαγή του ονόματος του νέου δήμου στα πλαίσια του σχεδίου Καλλικράτ ης και την επιχειρού μενη <<εξαφάνιση>> του ονόματός μας συμπαρατα σσόμαστε στον αγώνα των δημοτών της Τρίγλιας και ενώνουμε την φωνή μας στις δίκαιες διαμαρτυρ ίες τους.

Δηλώνουμε κατηγορημ ατικά και με αγανάκτησ η ότι την ταυτότητα μας που σφυρηλατή σαμε στο καμίνι της   ιστορίας στα νερά της Προποντίδ ας και διατηρήσα με μέσα από ανείπωτου ς διωγμούς δεν θα την ξεπουλήσο υμε χάριν κοντόφθαλ μων και φθηνών μικροκομμ ατικών συναλλαγώ ν.

Να είστε βέβαιοι ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος οι στόχοι μας ευγενείς και η ακατάλυτη τριγλιανή μας δύναμη θα κατατροπώ σει τους <<ξίκηδες>>.

Αναμένουμ ε τις αποφάσεις σας για να συντονίσο υμε τις ενέργειες μας.


Ο πρόεδρος

Αλέξανδρο ς Ιωάννου Κοκκινίδη ς
Υποναύαρχ ος Ιατρός Π.Ν ε.α


alekostriglia

 • Επισκέπτης
Και εγένετο το όνομα αυτού Νέα Προποντίδ α. Τρίξανε τα κόκαλα των παππούδων μας και των πατεράδων μας, καθώς και του Αγίου Χρυσοστόμ ου Σμύρνης, αλλά όλα καλά <<κλείδωσε>> το όνομα.
Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα ο Δήμαρχος και το Δ.Σ μέχρι τη λήξη τις θητείας τους είναι να εξασφαλίσ ουν ένα οικόπεδο για να κτιστεί η εκκλησία του Αγίου Χρυσοστόμ ου Σμύρνης, μια υποχρέωση στον Άγιο και τους Τριγλιανο ύς Απανταχού   και οι ονομασίες των δρόμων τις Τρίγλιας, με ονόματα δικά μας γιατί μετά τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα.     

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Administrator
 • *****
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 135
 • -Λαμβάνω: 19
 • Μηνύματα: 477
 • Τόπος: Ραφήνα
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 27
 • Φύλο: Άντρας
Χαίρομαι που αν και χάνετε το "Νέα Τρίγλια" τουλάχιστ ον θα υπάρχει το "Προποντίδ α" για να μας θυμίζει τον τόποτων προγόνων μας.
Είναι σημαντικό αύριο να αναρωτιού νται τα νέα παιδιά απο που προέρχετε η ονομασία του τόπου που μένουν, ώστε να είναι η πρόφαση για να μάθουν περισσότε ρα για τους προγόνους των.
Επίσης πολύ καλή η πρόταση σου Αλέκοκαι θα πρέπει να στηριχτεί τα δέοντα για να γεμίσει το χωριό Τριγλιανέ ς ονομασίες και τοπωνύμια .
Μακάρι να γίνει και σε μεγαλύτερ ο βαθμό και στην Ραφήνα μας.
Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσο υμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθ ήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστού με, αναπτύσον τας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal